1576
Verwelkom de lente met bollen-op-pot

Buiten is het nog winters koud, maar binnen is het al bijna lente. Met vrolijke bollen-op-pot kun je het aankomende voorjaar op passende wijze verwelkomen. De kleuren en geuren geven je nieuwe energie.


verwelkom-de-lente-met-bollen-op-pot-02.jpg

Lentesfeer
Het eerste frisse groen en bloemen in sprankelende kleuren... In de loop van de winter kun je daar zó naar verlangen. Met bollen-op-pot creëer je in een handomdraai een fijne lentesfeer in huis. Leef je uit met bont gekleurde tulpen (Tulipa), krokussen (Crocus) en narcissen (Narcissus). Of kies voor verstilling met winters wit of fris blauw; denk aan witte narcissen (Narcissus) en blauwe druifjes (Muscari).

Ondergronds
Het groeiproces – van bol tot bloem – blijft fascinerend; dat uit zo'n kleine bol zo'n prachtige bloem kan ontspruiten. Haal de bloembollen ook eens uit de pot en verwonder je over de grillige wortels die als een kluitje rondom de bol groeien. Te mooi om ongezien te laten.

verwelkom-de-lente-met-bollen-op-pot-03.jpg
Lentezoet
Geuren verbinden je met de seizoenen en maken je interieur compleet. Met een friszoete geur neem je alvast een voorproefje op de naderende lente. Veel bolbloemen geuren, variërend van subtiel lentezoet tot zoet-kruidig. Ogen dicht en je waant je te midden van de bollenvelden. Alleen nog even de vrolijk kwetterende vogels erbij denken!

Lokaal geproduceerd
Wist je dat het in bloei trekken van bloembollen in een warme kas broeien wordt genoemd? Kwekers die zich daarin hebben gespecialiseerd noemen we ook wel broeiers. Net als etenswaren en bloemen kun je ook lokaal gekweekte bollen-op-pot kopen. Het kweken gebeurt bijna altijd bij familiebedrijven die zich al decennialang met bloembollen bezighouden. Elk najaar worden de bloembollen – met de hand – in potten geplant. Met aandacht en vakmanschap worden ze verzorgd en gekweekt. Zodra ze bijna bloeien, gaan ze snel naar de winkel, zodat ze bij jou thuis verder kunnen groeien en bloeien. Geniet ervan!

Weinig verzorging, volop genieten
Bollen-op-pot hebben weinig verzorging nodig. Zet ze op een lichte plek en geef ze af en toe een beetje water. Wist je dat je bollen-op-pot ook buiten kunt neerzetten?

Tips

  • Creëer je eigen bloemrijke binnentuin. Combineer bekende bollen-op-pot, zoals hyacint (Hyacinthus), narcis (Narcissus) en blauw druifje (Muscari) met exclusieve soorten, zoals kievitsbloem (Fritillaria meleagris), buishyacint (Puschkinia), sterhyacint (Scilla) en winterakoniet (Eranthis).
  • Haal de plastic pot van de wortelkluit. Zet deze voorzichtig - zodat de kluit heel blijft - in een glazen vaas of pot. Je blijft ernaar kijken.
  • Met potten, manden en vazen kun je bollen-op-pot mooi inpassen in je interieur. Of zet ze in een schaal, teil of 'paper bag', net even anders.

Bron beeld: iBulb

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners