1108
Tulpen

Verrassende vormen, opvallende kleuren en een nieuwe trend. In een puntige vorm, met een gekarteld randje of dubbelbloemig als pioenrozen. De tulp is er in vele gedaantes en qua kleur gaat het van (bijna) zwart tot rood-geel gevlamd. Vanaf januari tot en met eind april is het de leukste tijd van het jaar: tulpentijd!

Tulpentrend
Tulpen zijn eigenlijk altijd in de mode. Er zijn zoveel soorten, kleuren en vormen dat ze al sinds de 15e eeuw niet meer uit ons leven weg te denken zijn. Enkele bloemen, dubbele bloemen, gefranjerd, slank of rond. De tulp voelt zich in elke vaas en in elk interieur thuis. Dé tulpentrend van dit jaar is Re-Invent en biedt aan oude accessoires een nieuw leven. De trend laat het hergebruik zien van oude vazen, potten en pannen. Met een beetje creativiteit en lef maak je de mooiste trendcombinaties.

Gek op tulpen
Hoewel de tulp van oorsprong uit Turkije komt, wordt de bolbloem toch als oerhollands gezien. Onze fleurige nationale trots groeit uit een bloembol en bijna iedereen ter wereld is gek op tulpen. Tijdens de tulpentijd (januari tot en met april) worden er namelijk op de bloemenveilingen zon 1,5 miljard stuks verkocht. Hiermee komt de tulp op de tweede plaats van de meest verkochte snijbloemen per jaar, want alleen van de roos (die het hele jaar door verkrijgbaar is) worden meer stelen verkocht.

Bron: IBCWonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners