1146
Planten

De bladeren vallen van de bomen en het wordt nu echt kouder. De herfst is in volle gang. De hoogste tijd om in huis een behaaglijke sfeer te creëren met kamerplanten. En het liefst met planten die wel tegen een stootje kunnen, bijvoorbeeld de vaderplant. Dat is een ijzersterke plant met een speels karakter.

Veelzijdig
De officiële naam van de vaderplant is Tradescantia fluminensis. De plant, die oorspronkelijk uit Zuid-Amerika komt, bestaat uit allemaal kleine speelse blaadjes. De kleuren van deze blaadjes variëren per soort: van donkergroen tot zilvergroen (met paars) en van crème-groen tot lila. Kortom, een ideale plant voor in elk interieur. De vaderplant doet het prima als hangplant, maar komt vooral goed tot zijn recht in hoge donkere potten waar de bladeren mooi tegen afsteken. Zet er eens twee op de schouw en je hebt direct een behaaglijke sfeer!

Makkelijk
De vaderplant heeft maar af en toe een slokje water nodig. Als je namelijk zorgt dat de potgrond een beetje vochtig blijft, gaat ie jaren mee. Het is een sterke plant die prima op plekken kan staan met weinig licht. Je merkt direct wanneer de vaderplant het naar zn zin heeft. De plant is namelijk een sterke groeier en laat daarmee duidelijk zien dat hij het mannetje is in huis!

Tip: Een hal en entree wordt met een kamerplant een stuk vriendelijker. Weinig licht? Dan kan de vaderplant uitkomst bieden.

Kijk voor meer informatie en verzorgingstips op www.groenrijk.nlGRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners