882
Triumph tulp is Bloembol van het Jaar

Ieder jaar verkiezen Nederlandse bloembollenhandelaren een Bloembol van het Jaar. Dit jaar is dit de Triumph tulp. Deze sterke tulp met de typische tulpenvorm is een kei in het opvrolijken van de tuin.

Typische tulpenvorm

De tulp is zonder twijfel de bekendste en populairste bloembol. Ze zorgen voor een feest in de tuin met hun mooie sprankelende kleuren. Er bestaan meer dan 8.000 geregistreerde variëteiten, en elk jaar komen er nieuwe bij. De Triumph tulp mag zich Bloembol van het Jaar noemen. De bloemen hebben de typische tulpenvorm die kegelvorming begint, en na opening verandert in een ovaal.

Troef

De Triumph tulp is voortgekomen uit een kruising van vroege en late enkelbloemige tulpen. Naast haar prachtige bloemen, die ze midden in de lente in allerlei kleuren showt, zijn haar mooie, stevige stelen een grote troef. Hierdoor zijn ze minder kwetsbaar en geniet je extra lang van deze tulpen. Ze groeien tussen de 25 en 50 centimeter hoog en hebben blauwgroen, en soms geelgroen of bont gekleurd blad. 

Inpage_banner_Wonenonline_2023_1.png

Leuk om te weten

Wist je dat er heerlijke licht geurende Triumph tulpen bestaan? Voorbeelden zijn Tulipa ‘Brown Sugar’ en Tulipa ‘Shirley’.
De Triumph tulp valt onder een van de vijftien tulpengroepen. Ze worden gegroepeerd op basis van bloeitijd en bloemvorm.
Nederland exporteert in totaal 2,5 miljard tulpenbollen. De 23 grootste soorten tulpen zorgen voor 40% van de tulpenproductie. Deze worden verkocht in tuincentra of gebruikt voor de bloemproductie. De gele tulp ‘Strong Gold’ is veruit het populairst en deze valt onder de groep Triumph tulpen.

Wil je meer weten over bloembollen, of hoe je ze moet planten? Kijk dan op www.bloembol.org.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners