1379
groen in het interieur
Gepubliceerd: 11-09-2012 Laatste update: 07-05-2017

Begin het nieuwe jaar letterlijk en figuurlijk eens groen… met kamerplanten. Kamerplanten zijn weer helemaal ‘in’ en hebben niet alleen decoratieve waarde. De positieve invloed van planten op onze gezondheid en de rustgevende werking vormen ook belangrijke redenen om meer groen in huis te halen!

Groene trend

De trend van dit moment is ‘groen’ oftewel een ‘eco-lifestyle’. Dat is te merken aan veel zaken. Zo staan duurzaamheid, milieu en groene energie volop in de aandacht. De bezorgdheid om de natuur maakt dat we die van dichtbij willen ervaren waarbij natuurlijke kleuren en duurzame materialen een must zijn. Daarnaast zijn we op zoek naar een gezonde en rustgevende omgeving.  Kamerplanten passen naadloos in deze trend. Ze zijn puur natuur en leveren een belangrijke bijdrage aan een prettig binnenklimaat in huis.

Groene toppers

Op het moment dat de kerstsfeer uit huis verdwenen is, dient de gelegenheid zich aan om in het interieur aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld met kamerplanten. Voor elk interieur en persoonlijke smaak zijn er boeiende planten te vinden. Groot, klein, romantisch, modern, kleurrijk… Bij het tuincentrum vind je een verrassend breed assortiment. Echte toppers van dit moment zijn de (sterk) luchtzuiverende lepelplant (Spathiphyllum), de sfeervolle Areca-palm, de ijzersterke Ficus, de opvallende Alocasia en de ‘getekende’ Calathea.

Groene vingers

Een veel gehoorde uitspraak is “ik heb geen groene vingers”. Alhoewel veel mensen denken dat groene vingers een must zijn om planten in huis te hebben, is het tegenovergestelde waar. De truc is om de eenvoudige aanwijzingen (die op een steker of label staan bij de plant) te lezen en te volgen. Daarnaast zijn er slimme oplossingen om plantenverzorging tot een minimum te beperken. Net als met alle andere goede voornemens is het gewoon een kwestie van doen!Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide