1937
SWIPEN VOOR KAMERPLANTEN
Gepubliceerd: 31-12-2020 Laatste update: 09-01-2021

Na een veelbewogen jaar, is het tijd voor een dikke vette push op de resetknop. Schud je huis wakker, tijd voor een frisse start! En wel met een flinke dosis groen. De heerlijke geur en luchtzuiverende werking van plantenlaten je huis weer even helemaal als nieuw voelen. Intratuin helpt je op weg meteen uniekeAugmented Reality functie waarmee je, al swipend, vijftig grotekamerplanten levensecht in je huis kunt uitproberen Keuzestress kun je zo lekker in 2020 achterlaten.

De 3D-technologie waarmee je kunt zien welke kamerplant in jouw huis past, vind je vanaf half januari in de Intratuin app. Om de verzorging van onze groene vrienden dit jaar naar een hoger level te tillen lanceert de groenexpert, als opvolger vande succesvolle plantencursus voor beginners, een cursus voor gevorderden: ‘Van groentje naar groene vingers’. In vier lessen leer je alles over wat je moet doen als je blad er ineens anders uitziet en hoe je je bloeiers steeds weer opnieuw kunt laten shinen. De nieuwe gratis Intratuin plantencursus voor gevorderden is vanaf deze maand te volgen via intratuin.nl/cursus. 

Swipe to refresh

Swipen voor de liefde is zó 2020. In 2021 swipenwe ons een weg door de urban jungle. We halen niet zomaar meer groen in huis, nee, dit jaar gaan we voor de perfect fit. Een plant die perfect bij jou en je interieur past, de boel in huis even flink wakker schudt en je aan een frisse start van het nieuwe jaar helpt. Met behulp van de nieuwe Augmented Reality functie in de Intratuin-app kies je eenvoudig de perfecte nieuwe plant.Via de app krijg je de keuze uit vijftig grotekamerplanten die je stuk voor stuk in 3Dkunt uitproberen in huis. Is de ene niet geschikt voor jouw stek? Dan swipe je toch lekker de volgende kamerplant je huis in! Neem je tijd om te bekijken welke kamerplant het best bij jou past. Voor je het weet heb je de ware gevonden. Planten creëren met hun luchtzuiverende werking en lekkere geuren een gezond en aangenaam klimaat in huis. En met een plant die perfect bij je past,zijn de positieve effecten des te groter. 

inspiratiebrochures1.png

Dag bruine bladeren, hallo bloeiende planten!

Veel van ons weten inmiddels hoeveel licht onze planten nodig hebben, hoe we ervoor zorgen dat ze niet verdrinken en in welke pot ze blij zijn. Maar om er zeker van te zijn dat jouw nieuwe groene aanwinsten een zo lang mogelijk leven leiden, zonder bruine bladeren enmét een uitbreiding van je plantenfamilie,kun je je vanaf vandaag gratisinschrijven voor de ‘Van groentje naar groene vingers’-plantencursus van Intratuin. In vier lessenleer je alles over bruine en gevlekte bladeren, bloeiende planten en verzorging tijdens de seizoenen.Next level plantverzorging noemen we dat.Om de dag ontvang je een nieuwe les in je inbox met daarin concrete tips en een handige video. Na deze plantencursus ben jij een ware groenexpert op het gebied van de vreemde looks die je bladeren kunnen aannemen (en hoe je dat kunt verhelpen) en hoe je van zomer tot winter optimaal voor je planten kunt zorgen.Adieu gevlekte bladeren, welkom bloeiende, groene plantenfamilie! Deze plantencursus is de opvolger van de succesvolle plantencursus voor beginners ‘Meer verstand van je kamerplant’ (tip voor de beginnende plantouders onder ons) – die vorig jaar al door meer dan 12.000 plantliefhebbers gevolgd werd – en gratis inschrijven is zo gepiept via intratuin.nl/cursus. 

Aan de slag met babyplantjes

Kun je na het afronden van de cursus niet wachten om jouw plantenfamilie uit te breiden en je verzorging skills in de praktijk te brengen? Ga dan aan de slag met babyplantjes! Babyplantjes zijn een leuke toevoeging aan je interieur omdat je er op elke plek in huis een kleine groene oase mee kunt creëren. Bovendien groeien ze met de juiste verzorging al gauw uit tot grote en sterke kamerplanten. Hup, groene vingers uit de mouwen en laten groeien maar. Hoe leuk is hetom te zien dat er steeds weer nieuwe blaadjes bijkomen? Welcome tothe family.Je kunt ze vanaf nu in negen hippe soorten verkrijgen bij Intratuin.

Vijf tips| Van de basis naar groen-expert in elk seizoen!

Kriebelen je groene vingers al om aan de slag te gaan? We lichten vast een tipje van de sluier op over de cursus en delen vijf snelle ‘Van groentje naar groene vingers’ tips:

  1. Na regen komt… water geven -Zie jij bruine vlekjes op de bladeren van jouw kamerplant? Dat kan zomaar eens liggen aan het water wat je ‘m geeft. De bruine plekjes kunnen namelijk een teken zijn dat er te veel kalk in het water zit. Je kunt dit goed oplossen door het water uit de kraan even te koken, en afgekoeld aan je planten te geven. Nog beter is om je kamerplanten regenwater te geven. Dat is duurzaam én goed voor je portemonnee: dat komt in Nederland vaakgewoon uit de lucht vallen.
  2. Winterslaap– Hebben je planten de hele zomer volop staan groeien, lijkt dat in de winter plots minder hard te gaan. Dat kan zomaar kloppen. Door kortere dagen en minder fel licht krijgen je planten ineens minder energie. Veel planten gaan daarom in een winterrust; ze groeien minder hard of helemaal niet. Zie je dus opeens geen nieuwe bladeren meer verschijnen aan je geliefde planten, dan is dat geen reden voor paniek. Help je planten in de winter te rusten door wat minder water te geven, de luchtvochtigheid in huis te verhogen en met plantvoeding te wachten tot het voorjaar. Rust lekker plant!
  3. Het lijkt wel herfst!–Waar vallende bladeren van bomen ons in de herfst een knus gevoel kunnen geven, worden we er bij onze groene huisgenoten minder blij van. Oei, het kan zijn dat je je planten te veel water geeft, of juist te weinig. Opletten dus. Kijk goed naar de specifieke behoeften van jouw plant en check ook even de wortels. Zijn deze te nat of juist kurkdroog, dan weet je wat er aan de hand is. Pas je watergewoonten aan en kijk hoe je plant misschien wel weer opleeft. Wat een opluchting als hij straks weer vol in het blad staat.
  4. In volle bloei–Bloeiende planten lijken misschien een extra uitdaging, maar als je een beetje doorhebt wat ze nodig hebben – of eigenlijk juist niet, zijn ze zeker niet moeilijker dan je groenblijvende huisgenoten. Een belangrijke tip is: laat je plant het liefst zo veel mogelijk met rust tijdens de bloei. Zitten er knoppen aan je plant? Probeer ze dan niet aan te raken, anders laat je plant zomaar de knop vallen. Hetzelfde geldt voor het draaien en verplaatsen van een plant. Take it easy.
  5. Give it a spray! - Wist je dat veel van de planten die wij in huis zetten uit tropische gebieden komen? Bijvoorbeeld uit de regenwouden van Midden-Amerika. De luchtvochtigheid in de jungle is heerlijk hoog, waar deze planten dan ook goed van genieten. In onze huizen is dit meestal niet het geval. Om je planten dus mooier en gezonder te houden, is het goed de luchtvochtigheid te verhogen. De simpelste manier elke dag even te sprayen met een plantenspuit. Dit helpt vaak al om de luchtvochtigheid te verbeteren. Vergeet niet om kalkvrij-water te gebruiken. En hup, sprayen maar!

Bron: @intratuin | Beeld: Louis Lemaire. 

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide