3093
Style jouw interieur met een orchidee
Gepubliceerd: 12-09-2018 Laatste update: 29-09-2018

In aanloop naar de Internationale Dag van de Orchidee die op we op 6 september vierden, was Wonenonline de dag ervoor uitgenodigd voor deelname aan een Orchidee Stylingsessie. Terwijl het buiten met bakken uit de hemel kwam, was het binnen een kleurrijke oase. Onder genot van een lekkere cappuccino maakte ik kennis met Groenstyliste en auteur Judith Baehner en Interieurstyliste en influencerLindy de Graaf die zich dit jaar de Nederlandse ambassadrice van de orchidee mag noemen.

 

2-Wonenonline-blog-Style-jouw-interieur-met-een-orchidee-door-Styling-ID.png

inspiratiebrochures1.png

Gezamenlijk aan een lange tafel, uiteraard gedecoreerd met mini-orchideeën, kregen we een inspiratievolle videopresentatie te zien. Onderwerp van deze presentatie was hoe je de pot-orchidee thuis kan stylen. Om te demonstreren hoe eenvoudig dit is, stak Judith haar groene vingers uit de mouwen. In een mum van tijd kregen twee verschillende soorten orchideeën een superleuke styling.

4-Wonenonline-blog-Style-jouw-interieur-met-een-orchidee-door-Styling-ID.png

 

Welke orchidee past in jouw interieur?

Er zijn maar liefst 25.000 orchideeën op de markt, de keuze is dus reuze. Maar om het de consument iets makkelijker te maken is er een speciale online test ontwikkeld. In 4 vragen vind je de orchidee die perfect matcht met jouw interieur. De test is er voor drie ruimtes in huis: de badkamer, slaapkamer en woonkamer. De vragen zijn prettig te lezen en met humor geformuleerd. En aan de hand van mooie voorbeeld foto’s, kun je een gedegen antwoord vormen. Om uiteindelijk jouw ideale orchidee gepresenteerd te krijgen.

7-Wonenonline-blog-Style-jouw-interieur-met-een-orchidee-door-Styling-ID.png

In de praktijk gestyled

Om alle theorie meer vorm te geven namen Judith en Lindy ons mee langs een drietal woonstijlen, waarin verschillende orchideeën werden gepresenteerd. Bij de industriële woonstijl stonden 4 stoere soorten, op verschillende manieren gestyled. De basic stijl, die ik eerder zou omschrijven als de moderne woonstijl, zijn heldere en felle kleuren overheersend. Het zogenaamde colorblocking wordt hier rijkelijk toegepast. In de Romantische woonstijl word je omringd door warme, zachte, roze tinten. Ook in deze stijl kun je de pot-orchidee op verschillende manieren presenteren.

8-Wonenonline-blog-Style-jouw-interieur-met-een-orchidee-door-Styling-ID.png

Orchidee verzorgingstips

Om extra lang te genieten van de orchidee in huis, is de juiste verzorging natuurlijk van groot belang. Aan de keukentafel demonstreerde Judith verschillende manieren om de orchidee te voeden. Met de juiste tips & tricks kan iedereen een orchidee happy & fit houden. Hiervoor is een driestappenplan ontwikkeld door de orchideeënkwekers. Tips voor het geven van water, het opnieuw laten bloeien en een onderhoudsplan zijn essentieel voor het onderhoud van jouw orchidee. In een speciale verzorgingsgids of op de website vind je deze nuttige informatie terug.

1-Wonenonline-blog-Style-jouw-interieur-met-een-orchidee-door-Styling-ID.png

Over de campagne “We feel better around orchids”

De promotiecampagne “We feel betteraroundorchids” is een initiatief van Stichting Bloemenbureau Holland en wordt medegefinancierd door de Europese Unie. Het doel van de campagne is om consumenten in Nederland, Frankrijk, Groot-Brittannië en Duitsland op de hoogte te stellen van de veelzijdigheid van de orchidee, om ze zodoende te inspireren en om bekendheid en verkoop te stimuleren. 

5-Wonenonline-blog-Style-jouw-interieur-met-een-orchidee-door-Styling-ID.png

Sfeervolle lunch

Als dank voor onze komst werden we getrakteerd op een heerlijke lunch, waarbij er ruimte was om in gesprek te komen met de professionele kwekers en andere aanwezigen. Om jullie een idee te geven van deze stylingsessie, heb ik nog even de tijd genomen om mooie foto’s te maken. Met een super origineel presentje: een borrelglas om de orchidee mee water te geven, nam ik afscheid van het team mensen die deze ochtend tot in de puntjes verzorgd hadden.

Nancy van der Drift | Styling ID

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide