3064
SSSSST. ik slaap en laad op.... #slaapkamerplanten
Gepubliceerd: 05-06-2019 Laatste update: 08-06-2019

Slapen is het nieuwe sporten. Belangrijk dus. Want door te slapen, laad je jezelf op en begin je recharged aan een nieuwe dag. Tijdens je slaap krijgt je lichaam als het ware een onderhoudsbeurt. Heb je een keer een slapeloze nacht? Kan gebeuren, maar heb je niet zo makkelijk ingehaald. Helemaal voorkomen kan niet, maar deze planten kunnen je wel een handje helpen.

 

Natuurlijke wekker
Doordeweeks vroeg naar bed. Meestal. Vrijdagavond uit. Zaterdag naar de bios, weer laat, want yes! Zondag uitslapen. En maandag extra vroeg op voor die belangrijke meeting. Een continu slaapritme is no walk in the park. Een slecht slaapritme is een van de belangrijkste oorzaken van slechte nachtrust.

De Calathea helpt je een handje. Het is een plant die letterlijk met je meeleeft en je duidelijk maakt wanneer je zou moeten slapen. Als het donker is, gaan de bladen van de Calathea dicht – your cue to go – en ’s morgens doet de plant, net als jij, de luikjes weer open.

 

De muggenverjagers
Hap, slik, weg. Lig je eindelijk in je bed na een hele lange dag. Moe. Voldaan. Klaar om te slapen. En dan hoor je het. Eerst in de verte. Zacht. Je doet of je het niet hoort. Dekens over je hoofd. Maar je kunt nergens anders meer aan denken. Gezoem. Bye-bye nachtrust!

Of toch niet?!

Ze zien er misschien bizar uit, maar vleesetende planten bewaken wel je nachtrust. In elk geval beschermen ze je tegen alles wat zoemt. Deze veelvraten eten namelijk alles op wat er op hun ‘bordje’ terechtkomt. Hap, slik, weg. Zet de planten bij je raam of op je nachtkastje, zo kom je op een duurzame manier van ongewenste beestjes af.

Waarschuwing: We begrijpen dat je het moet doen, maar laat de vleesetende planten niet dichtslaan met je vinger. Dit kost ze heel veel energie en ze krijgen er niks voor terug. En dat houdt niemand lang vol.

Geen (adem)nood
Tijdens het slapen adem je zuurstof in en CO2 uit. De concentratie kooldioxide in je slaapkamer neemt gedurende de nacht langzaam toe. Dit kan ervoor zorgen dat je duffig of met een beetje hoofdpijn wakker wordt. Met andere woorden: je krijgt te weinig zuurstof binnen tijdens het slapen. Raampje open ‘s nachts kan helpen, maar als dat niet kan, dan helpt de Ficus je een handje. Deze plant zet namelijk de CO2 weer voor je om in zuurstof. En niet alleen dat. De bladeren van de plant verbeteren meteen de luchtvochtigheid in huis.

Grootbladige Ficus
Denk je bij de Ficus aan die binnenboom met honderden kleine blaadjes? Nou, die plant is er ook met XXL-bladeren. Meer blad, meer zuurstof. Soms doet formaat er wél toe.

Kentiapalm
Nog zo’n luchtzuiveraar. Zelfs met de gordijnen 24/7 dicht zorgt deze plant voor een optimale nachtrust. De Kentiapalm is een van de weinige palmen die relatief donker kan staan. Kun je lekker een paar dagen cocoonen en rechargen.

Dromenjager
Een groot bed. Schone knisperende lakens. Dikke zachte gordijnen die de wereld buitensluiten. En absoluut geen apparatuur. In je slaapkamer breng je de meeste tijd door. Het zou dus een oase van rust moeten zijn. Toch lig je er vaak te piekeren en te woelen.

Met feng shui breng je rust in je slaapkamer. Maak je het een plek waar lichaam en geest in balans komen. Een grote groene Monstera past helemaal in het feng shui-straatje. Volgens de filosofie is de Monstera ook wel de geluksbrenger en aanjager van grote dromen. Sweet dreams.

Bron: Mooiwatplantendoen.nl

 


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide