2110
Shazam voor planten: zo herken je ze allemaal!
Gepubliceerd: 08-02-2019

We kennen allemaal de app Shazam natuurlijk wel. Met behulp van deze app kan je liedjes herkennen. Als echte plantenliefhebber zal je waarschijnlijk wel eens gedroomd hebben van een Shazam maar dan voor planten. Wanneer je dan een mooie plant ziet, kan je gewoon een foto maken en zoekt de app voor je uit welke plant dit is. In werkelijkheid bestaan er best een aantal apps waarmee het mogelijk wordt om planten snel te herkennen! We vertellen je over een aantal van deze apps zodat je weet wat de mogelijkheden zijn. Zo zal elke plantenliefhebber straks in staat zijn om de naam van een plant snel te vinden.

Pl@ntNet

Een van de apps waarmee je planten kunt herkennen is Pl@ntNet. Deze app werkt heel eenvoudig. Je maakt gewoon een foto van de plant en vervolgens wordt deze vergeleken met foto’s in de database van het bedrijf. De app werkt alleen voor planten die je buiten kunt aantreffen. Voor sierplanten is deze app dus niet geschikt. De app werkt het beste wanneer je een foto maakt van een specifiek onderdeel van de plant. Zo kan je bijvoorbeeld een foto maken van een blad of van de bloem. De meeste planten die je tegenkomt worden al snel herkend door de app. Hoe meer foto’s van de plant in de database, hoe eerder die herkend wordt.

iNaturalist

iNaturalist is nog zo een handige app die gebruikt wordt om planten te herkennen. Het leuke aan deze app is dat de gegevens gebruikt worden voor allerlei onderzoeken. Doordat gebruikers van de app planten opsturen, kunnen wetenschappers zien hoe vaak bepaalde planten in het gebied voorkomen. Ontzettend handig dus! Het herkennen van de planten kan automatisch, maar ook kunnen andere gebruikers je helpen.

inspiratiebrochures1.png

Ideaal voor tijdens je wandelingen

Apps zoals iNaturalist en Pl@ntNet zijn natuurlijk ideaal voor tijdens je wandelingen. Zie je een mooie plant tijdens je wandeling? Dan kan je simpelweg een foto maken en de app zal je vervolgens vertellen welke plant het is. Uiteraard heb je hier wel een goede dataverbinding voor nodig, want apps als deze verbruiken internet. Wil je er zeker van zijn dat je planten ten alle tijden kunt herkennen? Dan is Sim Only van Simyo een aanrader. Je krijgt dan een goedkoop abonnement omdat je niet extra hoeft te betalen voor een telefoon. Bovendien is Simyo ook een goedkope provider. Je hebt zo altijd voldoende data!

 

 

 

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide