1400
Shazam voor planten: zo herken je ze allemaal!

We kennen allemaal de app Shazam natuurlijk wel. Met behulp van deze app kan je liedjes herkennen. Als echte plantenliefhebber zal je waarschijnlijk wel eens gedroomd hebben van een Shazam maar dan voor planten. Wanneer je dan een mooie plant ziet, kan je gewoon een foto maken en zoekt de app voor je uit welke plant dit is. In werkelijkheid bestaan er best een aantal apps waarmee het mogelijk wordt om planten snel te herkennen! We vertellen je over een aantal van deze apps zodat je weet wat de mogelijkheden zijn. Zo zal elke plantenliefhebber straks in staat zijn om de naam van een plant snel te vinden.

Pl@ntNet

Een van de apps waarmee je planten kunt herkennen is Pl@ntNet. Deze app werkt heel eenvoudig. Je maakt gewoon een foto van de plant en vervolgens wordt deze vergeleken met foto’s in de database van het bedrijf. De app werkt alleen voor planten die je buiten kunt aantreffen. Voor sierplanten is deze app dus niet geschikt. De app werkt het beste wanneer je een foto maakt van een specifiek onderdeel van de plant. Zo kan je bijvoorbeeld een foto maken van een blad of van de bloem. De meeste planten die je tegenkomt worden al snel herkend door de app. Hoe meer foto’s van de plant in de database, hoe eerder die herkend wordt.

iNaturalist

iNaturalist is nog zo een handige app die gebruikt wordt om planten te herkennen. Het leuke aan deze app is dat de gegevens gebruikt worden voor allerlei onderzoeken. Doordat gebruikers van de app planten opsturen, kunnen wetenschappers zien hoe vaak bepaalde planten in het gebied voorkomen. Ontzettend handig dus! Het herkennen van de planten kan automatisch, maar ook kunnen andere gebruikers je helpen.

Ideaal voor tijdens je wandelingen

Apps zoals iNaturalist en Pl@ntNet zijn natuurlijk ideaal voor tijdens je wandelingen. Zie je een mooie plant tijdens je wandeling? Dan kan je simpelweg een foto maken en de app zal je vervolgens vertellen welke plant het is. Uiteraard heb je hier wel een goede dataverbinding voor nodig, want apps als deze verbruiken internet. Wil je er zeker van zijn dat je planten ten alle tijden kunt herkennen? Dan is Sim Only van Simyo een aanrader. Je krijgt dan een goedkoop abonnement omdat je niet extra hoeft te betalen voor een telefoon. Bovendien is Simyo ook een goedkope provider. Je hebt zo altijd voldoende data!

 

 

 

 

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners