1424
Oranje planten
Gepubliceerd: 11-10-2012 Laatste update: 07-05-2017

Tijdens het WK voetbal lijkt haast heel Nederland oranje te kleuren. Op verschillende, soms zeer uitbundige, manieren geven we aan dat we ons nationale elftal steunen. We gaan er echt voor zitten. Dat kamerplanten echte natuurlijke sfeermakers zijn, is al langer bekend. Maar er komt pas écht leven in de brouwerij met oranje kamerplanten. In huis, in de kroeg of op het terras… neem je eigen potje voetbal mee, dan wordt het hoe dan ook genieten. Tijdens het toernooi gaan ze bovendien steeds uitbundiger groeien en bloeien…!

Opstelling
De snelste manier om een levendige oranjesfeer te maken, is door oranje kamerplanten in oranje of rood-wit-blauwe sierpotten te zetten. De opstelling is eenvoudig: plaats rondom de televisie oranje potten met bijvoorbeeld Callas. Een alternatieve opstelling waarmee het altijd scoren is: oranje potten met Gerberas en koraalmos (Nertera), een grappig plantje met allemaal oranje balletjes. Zet bij elk doelpunt dat Oranje scoort zon plantje op je werkplek, dan wordt ook je bureau een oranjefeestje!

Elftal
Oranje kamerplanten zijn nu volop verkrijgbaar bij bloemist en tuincentrum. Een passend cadeautje voor als je bij iemand anders de wedstrijd gaat kijken! Er is een ijzersterk elftal waarbij elke selectieplant unieke eigenschappen en kenmerken heeft. Calla, lelie, Gerbera, Crossandra, Vriesea en Guzmania hebben opvallende bloemen waardoor ze meteen uitblinken. Andere planten als koraalmos (Nertera), Kalanchoë, Celosia, begonia en Calathea zorgen voor meer subtiele oranje kleuraccenten.

Afrikaantjes
Kamerplanten horen gewoonlijk thuis in het interieur. Tijdens de zomermaanden is de buitentemperatuur echter zo behaaglijk dat de planten naar buiten kunnen bijvoorbeeld op de terrastafel of in bloembakken. Extra verzorging is niet nodig. Geef gewoon regelmatig water en een beetje plantenvoeding voor optimale bloei. Echte buitenspelers voor terras of balkon zijn oranje begonias, afrikaantjes (Tagetes) en Thunbergia (Suzanne-met-de-mooie-ogen).Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide