1258
Woonplant van de Maand april
Gepubliceerd: 18-01-2016 Laatste update: 07-05-2017

It’s all in the name, Peperomia betekent "gelijkend op pepers". Deze oorspronkelijk Zuid-Amerikaanse woonplant is er in vele soorten, maten en kleuren. Effen én met bladtekening. De woonplant heeft een warme, vriendelijke uitstraling, wat neigt naar een vetplant. Met haar ronde vorm en rijke bladgroei past zij goed in de huidige stijltrend. Door de verschillende kleuren en vormen, staat een mix van meerdere Peperomia’s bij elkaar erg gezellig.

Sierlijke stengels

De planten zijn sierlijk door de vorm en kleurtekening van de bladeren. Die kunnen klein en weelderig zijn, maar ook lang en puntig. Sommige Peperomia bloeien met stevige groene stengels die fier omhoog staan, als vrolijke staartjes. Anderen bieden voornamelijk prachtig blad. De opbouw van dat blad is mooi gelaagd, zodat de plant er vol en levendig uitziet. Door de dichte structuur absorbeert de Peperomia geluid. En zorgt zo voor net dat beetje extra rust in huis. Duurzaamheid, eenvoud en tevredenheid komen allemaal samen in de prachtige vormen van Peperomia.

Happy Bean

De Peperomia Amigo Green Split is de meest vrolijke variant. De bladeren van dit opvallend frisse plantje hebben de vorm van sperziebonen. Deze Peperomia wordt daarom ook wel de "Happy Bean" genoemd. Natuurlijk zijn het geen echte bonen, dus voeg ze vooral niet toe aan de avondmaaltijd. Omdat de Happy Bean weinig ruimte en aandacht vergt, is deze erg geschikt voor op je bureau.

Verzorging

In het wild groeit de plant in het Amazonegebied van Zuid-Amerika, bij voorkeur onder bomen waar het warm en schaduwrijk is. De Peperomia heeft niet veel verzorging nodig, wat het een ideaal kantoorplantje maakt. De plant staat het liefst in het licht, maar in de volle zon is net iets teveel. Laat de potgrond niet helemaal uitdrogen en geef geen water op het blad, dan groeit de plant het pittigst door.

Ideeën

Zet een aantal verschillende soorten Peperomia bij elkaar in een kast, op een bureau of grote schaal. Dit ziet er warm en gezellig uit. Handgemaakte materialen passen goed bij de Peperomia: denk aan keramiek, katoen, linnen en glas. Zorg dat er in ieder geval een Happy Bean tussenstaat voor het vrolijkste effect.

DIY-tip: van kastje naar kasje

Maak een prachtige Peperomia-presentatie!

Peperomia is Woonplant van de maand april en staat bekend om de vele verschillende soorten prachtig blad. Groen, bont, rond, spits, gestreept – je kunt het zo gek niet bedenken of Peperomia heeft het te bieden. En er is geen betere manier om al dat moois te laten zien dan in een echte showcase. Gun een oud kastje een metamorfose en je verbindt oud en nieuw, duurzaam en groen, en stijl en de cirkeltrend die nu overal opduikt in interieurs. Upcycling was nog nooit zo casual chic (hipster optioneel). Dit heb je nodig:

● Afhankelijk van het kastje ca 10 Peperomia

● Een oud kastje (kringloop)

● Twee platen plexiglas

● Decoupeerzaag

● Waterdichte terracotta potten

● Kleine hamer en spijkertjes

Zo maak je het:

Stap 1

Haal voorzichtig de achterkant uit het kastje en vervang die door plexiglas. Spijker dat voorzichtig vast over de hele achterkant.

Stap 2

Zaag in de planken van het kastje ronde gaten waar de terracotta potten in kunnen hangen. Het gat moet in doorsnee dus iets kleiner zijn dan de bovenkant van de pot.

Stap 3

Zet de peperomia's in de potten en verdeel ze over je nieuwe indoor kas. Combineer contrasterende bladvormen voor een mooie levendige aanblik. Voordeel is dat de luchtvochtigheid goed blijft, zodat de planten in hun botanische blikvanger minder vocht nodig hebben.


Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide