1133
Pasen & bloembolletjes
Gepubliceerd: 09-10-2012 Laatste update: 07-11-2017

Net als Kerst is ook Pasen een heus familiefeest waar de nodige aandacht aan besteed wordt. Het is echt zon moment om gezellig met familie of vrienden te ontbijten of brunchen. En daarna ouderwets eieren zoeken! Voor het interieur zijn er tal van mogelijkheden om het huis in de juiste Paassfeer te brengen. Bij Pasen past ook de lente. Dit betekent naast de Paashaas, geschilderde eieren en paastakken, van die leuke bloeiende bolletjes-op-pot. Gele narcissen of tulpen maken de paassfeer aan de ontbijttafel compleet. Vrolijk pasen!

Paaskleur geel
Waarom is de paaskleur eigenlijk geel? Het ei is in veel culturen een symbool van oneindigheid en vruchtbaarheid. Vandaar dat (ei)geel de symbolische paaskleur is. Naast eieren zijn er diverse andere symbolen van toepassing op het Paasfeest. Zoals Paasbrood, kronkel- en palmtakken, kuikentjes en lentebloeiertjes. Ook de paashaas past in de symboliek van vruchtbaarheid, lente en nieuw leven. De haas zelf legt uiteraard geen eieren. Vogels gebruiken echter soms een verlaten hazenleger als nest. Kinderen gaan al generaties lang op zoek naar deze paashaaseieren.

Paasbolletjes
Pasen is een echt lentefeest en het symbool van nieuw leven. Wanneer je iets extras in het interieur wilt doen, dan passen lentebloeiertjes daar perfect bij. Denk daarbij ook eens aan het Kievitseitje (Fritillaria meleagris). Dit elegante bloeiende bolletje is een verrijking van het Paasinterieur en dankt haar Nederlandse naam aan het gespikkelde blad. Bolletjes-op-pot zijn in de Paasperiode ook vaak kant en klaar verkrijgbaar in potten die de vorm hebben van een eierschaal of paashaas. Ook kunt u heel eenvoudig zelf een Paassfeer creïren met een sfeervolle schaal, bloeiende bolletjes en wat takken uit de tuin. Hou je niet van een overdadige Paassfeer, zet dan alleen een schaal gele lentebloeiertjes neer, voor een subtiel accent.

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide