1303
Parrot Flower Power
Gepubliceerd: 01-11-2013 Laatste update: 07-05-2017

Parrot Flower Power: De smart-sensor die uw planten bewaakt! Iedereen die ooit tomaten heeft proberen te kweken op een balkon, een citroenplant in de huiskamer heeft gehad of een gerbera in de tuin, heeft op enig moment verlangd naar deskundige hulp op het gebied van de correcte plantverzorging.

De Parrot Flower Power is weerbestendig (regen, hitte, vorst...), en kan zowel binnen als buiten naast de plant in een pot of in de grond worden gestoken. Hij meet continu en uiterst nauwkeurig de parameters die essentieel zijn voor de groei en de gezondheid van de plant: vochtigheid van de grond, voedingsstoffen, omgevingstemperatuur en de hoeveelheid licht.

Desgewenst kunt u bij elke plant een Parrot Flower Power plaatsen.

Maar u kunt ook een aantal planten door één enkele sensor laten bewaken. Omdat de Parrot Flower Power slechts de grondparameters tot een afstand van zo'n 5 tot 10 cm rondom kan meten, moeten in dat geval alle plantjes wel even veel water krijgen en moeten de omstandigheden voor afvoer, zonlicht en temperatuur voor alle planten gelijk zijn, zoals in een bloembak bijvoorbeeld.

Adviezen op uw smartphone
De gegevens van elke plant worden opgeslagen in het flashgeheugen van de Parrot Flower Power en regelmatig verzonden met behulp van Bluetooth Smart[1] naar de gratis Flower Power-app op uw smartphone of tablet. Bekijk en analyseer de gegevens met uw smartphone of tablet en laat u adviseren over de verzorging van uw plant, of ontvang een waarschuwing als de omstandigheden voor de plant niet optimaal meer zijn.

Pas de hoeveelheid water en voeding die u geeft exact aan op de behoefte van de plant, en ontdek precies waar elke plant behoefte aan heeft wat betreft temperatuur en licht.

De Parrot Flower Power-app: Groene vingers voor iedereen…

Parrot Flower Power werkt met speciale gratis software die u via de AppStore kunt downloaden. Deze gebruikersvriendelijke app geeft uitgebreide informatie en exacte adviezen over de verzorging van planten.

Een ware encyclopedie van planten
Kies de plant waar u meer over wilt weten uit een verzameling van meer dan 6000 planten, bomen en groenten (2000 soorten) die is samengesteld door Franse, Nederlandse en Amerikaanse plantkundigen. Alle informatie staat heel overzichtelijk bij elkaar: Herkomst, afbeeldingen, verzorging en handige tips. Lavendel, basilicum, geranium, tomatenplant, ficus en olijfbomen… de Parrot Flower Power-app weet precies wat ze nodig hebben!

Plantverzorging 2.0
Bij het openen van de app ziet u een overzicht van uw “tuin” op het scherm van uw smartphone, d.w.z. een lijst van alle aangemelde Parrot Flower Powers en foto's van de bijbehorende planten. U ziet in één oogopslag waar uw planten behoefte aan hebben. Een “agenda” laat zien wat er die dag en in de komende dagen allemaal moet gebeuren (water geven, bemesten …).

Volg uw planten op de voet
Elke 15 minuten registreert de Parrot Flower Power gegevens die belangrijk zijn voor de groei van de plant (vochtigheid van de grond, voedingstoffen, lichtinval en omgevingstemperatuur), en stuurt ze vervolgens naar uw smartphone/tablet wanneer deze in de buurt is (op 5 tot 25 meter afstand). De gegevens zijn direct in grafieken af te lezen, maar worden ook ter analyse verzonden naar de intelligente ‘Parrot Cloud’[2]. Deze analyse bepaalt voor u de conditie van de plant, en geeft u concrete verzorgingsadviezen. Gekleurde pictogrammen verbeelden de geanalyseerde gegevens:

groen : geen actie vereist; rood: directe actie vereist (in dat geval wordt er een waarschuwing verstuurd naar uw smartphone/tablet).

Wetenschappelijke samenwerking met universiteiten en met land- en tuinbouwspecialisten

Parrot werkt samen met gerenommeerde universiteiten en laboratoria om effectieve plantverzorging binnen ieders handbereik te brengen.

Zo hebben we bijvoorbeeld duizenden planten laten testen in:

de laboratoria van de Wageningen Universiteit ;

het 'Centre of Urban Horticulture' van de Washington Universiteit in de VS ;

de kassen van de Agrocampus Ouest in Angers, Frankrijk ;

de 'Topager Urban Vegetable Garden' op het dak van AgroParisTech.

Met Parrot Flower Power leert u gaandeweg uw planten optimaal te verzorgen aan de hand van de beste adviezen die u maar kunt krijgen. Struiken, groenten, aromatische planten, kruiden en sierplanten kennen geen geheimen meer voor u!Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide