05
wo, aug

Leven in het hier en nu. Het klinkt zo logisch maar wat kan het een uitdaging zijn om dichtbij jezelf te blijven met een volle agenda, ambitieuze doelen en hoge verwachtingen. Intratuin brengt hét recept om makkelijk nieuwe energie en inspiratie op te doen:plantfulness! Deze nieuwe beweging met planten in de hoofdrol bezorgt je een positieve state of mind. Zie het als een nieuwe vorm van meditatie, bezinning en yoga in jouw groene oase. Met plantfulness haal je de natuur naar binnen. Letterlijk en figuurlijk. De thema’s rust, energie, welzijn en identiteit staan hierin centraal.

Soms doet het formaat er wél toe. Ficus ken je vast al als de sterke binnenboom met honderden kleine blaadjes. Nou, die plant is er ook met XXL bladeren in soorten die zonder enige moeite je plafond halen. Oer, stoer en decoratief, één  zo'n kanjer maakt al impact in een kamer. Voor september zijn vijf toppers geselecteerd, die meteen voor een natuurlijke sfeer zorgen nu het binnenseizoen langzaam aan weer begint. 

De jungle trend is een blijvertje, want wie wil zich nu niet iedere dag in een tropisch paradijs wanen? Met hun energieke kleuren en opvallende looks brengen bromelia's leven in de brouwerij. Het zijn bovendien ideale huisgenoten met veel pluspunten. Dit zijn 5 extra redenen om bromelia's in huis te halen:

Houd je ook van vrolijkheid en kleur in huis? Kies voor zomerbloemen. Met de prachtigste kleuren dahlia’s, calla’s, lelies en gladiolen zorg je op een eenvoudige manier voor een spectaculair interieur.

Wellbeing is in. Op mentaal en fysiek gebied blijft de wellnessindustrie hard groeien. Er zijn meer massagesalons, sauna’s en sportscholen dan ooit tevoren, wat voortkomt uit onze behoefte om - even - te ontspannen of te rechargen. Komt dat door ons drukke bestaan en continue bereikbaarheid? Feit is dat we steeds vaker kiezen voor ervaringen dan voor producten. De badkamer heeft dan ook een grotere functie gekregen in huis, namelijk een plek waar we ons terugtrekken en afsluiten van de dagelijkse buzz. Pak het goed aan en maak met deze planten een echte groene mini spa van je badkamer.

Een ander blij maken met een bos bloemen is zo gepiept. Een bos bloemen kun je namelijk voor elke gelegenheid geven. Zomaar een cadeautje geven, een bedankje voor de goede hulp, een teken van medeleven in een moeilijke periode of omdat er iets te vieren valt, zoals een verjaardag of een grote prestatie. Een bos bloemen valt altijd op zijn plek, maar wat als je nou geen tijd hebt om naar de bloemist te gaan of je bent bijvoorbeeld zelf niet in staat om naar de winkel te gaan? Tegenwoordig kun je van alles online bestellen, je kunt het zo gek niet bedenken, en dus kun je ook een mooie bos bloemen online uitkiezen en bestellen, zodat deze gewoon thuis worden bezorgd.

Met deze botanische beauty haal je niet alleen de tropen in huis, maar ook een levende luchtreiniger die makkelijk in de omgang is. Mooi groen monster, anyone? 

Slapen is het nieuwe sporten. Belangrijk dus. Want door te slapen, laad je jezelf op en begin je recharged aan een nieuwe dag. Tijdens je slaap krijgt je lichaam als het ware een onderhoudsbeurt. Heb je een keer een slapeloze nacht? Kan gebeuren, maar heb je niet zo makkelijk ingehaald. Helemaal voorkomen kan niet, maar deze planten kunnen je wel een handje helpen.