1617
Ontdek de schoonheid van LA-lelies
Gepubliceerd: 01-02-2018

De leliefamilie is bijzonder kleurrijk en groot. Wist je dat er naast bekende soorten als Oriental lelies en Aziatische lelies, ook LA-lelies bestaan? Tijd om je aan deze beauty's voor te stellen.


Ontdek-de-schoonheid-van-LA-lelies.jpg
Volop keuze
Vrij grote bloemen en keus uit een groot kleurenpalet, dat is de LA-lelie ten voeten uit. Van origine is de LA lelie prachtig poederroze en pastel oranje. Inmiddels hebben lelieveredelaars LA-lelies ook in prachtige felle kleuren weten te ontwikkelen, zoals frisgeel, feloranje en rozerood. En wist je dat LA-lelies heerlijk geuren?

Ontdek-de-schoonheid-van-LA-lelies5.jpg

What's in a name?
LA is een afkorting, die wordt verklaard door de herkomst. De LA-lelie is een kruising tussen de klassieke witte Longiflorum-lelie en de felgekleurde Aziatische lelie. De LA-lelie is in de jaren '90 geïntroduceerd en kwekers noemen LA-lelies ook wel eenvoudigweg LA's. De bloemen van LA-lelies zijn meestal geurloos of heel licht geurend. Volop keuze dus!

Ontdek-de-schoonheid-van-LA-lelies7.jpg

De kracht van LA
Lelies zijn echte diva’s. Door de grote bloemen oogt een boeket al snel rijk en weelderig. Kies eens LA-lelies in dezelfde kleur als de andere boeketbloemen; door de sterke bloemvorm wordt je boeket een echte blikvanger. Gebruik voor een rustige uitstraling pastelkleurige LA-lelies, witte (geurende!) Longiflorum-lelies en gladiolen in zachte tinten.

Ontdek-de-schoonheid-van-LA-lelies3.jpg

Lang genieten
Van lelies heb je lang plezier. Volg deze verzorgingstips en het komt helemaal goed:

  • Snijd schuin twee tot drie centimeter van de stelen af.
  • Verwijder het onderste blad (dat in het water zou komen te staan).
  • Zet de bloemen in een schone vaas met schoon water en snijbloemenvoedsel.
    Genieten maar!  

Tips
Heb je een groot boeket met lelies gekocht of gekregen? Pluk er dan één lelie uit voor in een klein vaasje – leuk als blijmaker naast je bed, op je werkplek of in de keuken. Waar eigenlijk niet?
Lelies kennen een rijke symboliek. Van liefde tot vergankelijkheid. Dat maakt de lelie een heel geschikte bloem voor op je huisaltaar.
Is er wat stuifmeel op je kleding terechtgekomen? Geen paniek. Laat het stuifmeel opdrogen en borstel het daarna weg of verwijder het met een plakbandje.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide