591
Ontdek de charme van de orchidee
Gepubliceerd: 26-08-2023

Afkomstig uit de diepe oerwouden van Azië, wordt deze elegante bloem beschouwd als de koningin onder de planten. En, spoiler alert: ze is veel makkelijker te verzorgen dan je denkt!

Een kleurrijk palet aan namen

Het kan een hele klus zijn om al die wetenschappelijke namen te onthouden. Gelukkig hebben veel orchideeën ook vrolijke volksnamen. Zo kennen we de vlinderorchidee (officieel: Phalaenopsis) en het venusschoentje (ook bekend als Paphiopedilum). Maar of je ze nu bij hun volksnaam of botanische naam kent, één ding is zeker: hun schoonheid verveelt nooit!

Maak je eigen mini-jungle

Eén orchidee is al een plaatje, maar waarom stoppen bij één? De nieuwste trend is om meerdere soorten samen in een grote schaal te zetten. Houd ze wel in hun kweekpot, dat maakt het watergeven een fluitje van een cent! En om de jungle vibe compleet te maken: bedek de bovenkant met wat mos.

Zet 7 september in je agenda

Wist je dat er een speciale dag is gewijd aan deze prachtige plant? Op de eerste donderdag van september vieren we de Internationale Dag van de Orchidee. Dit jaar is het op 7 september en het thema? 'Schoonheid die blijft'. Een feestje waard, toch?

Easy care tips

Orchideeën hebben een onterecht imago van diva's. Met wat simpele aandacht bloeien ze weken- zo niet maandenlang. Zorg voor indirect daglicht en dompel de pot wekelijks 10 tot 15 minuten onder in water. En voilà, geniet van de herhaalde bloei!

Meer dan gewoon een bloem

De orchidee is niet alleen een lust voor het oog. Ze staat ook symbool voor schoonheid, rijkdom, kracht en geluk. Een perfect cadeau dus voor bijna elke gelegenheid!

Dus de volgende keer dat je een bloemetje wilt kopen, overweeg dan eens de majestueuze orchidee. Ze zal je niet teleurstellen!


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide