1166
Maak gebruik van de voordelen van de natuur
Gepubliceerd: 01-04-2022 Laatste update: 25-08-2022

Jezelf omringen met natuur heeft veel voordelen. Ga daarom regelmatig de natuur in om profijt te hebben van deze voordelen. Bezoek een bos, park of het strand. Thuis kan jij ook je omringen door de natuur door genoeg planten in je huis en tuin te plaatsen. In dit artikel lees je meer over de verschillende voordelen van natuur.

Voordelen van natuur

Een van de grootste voordelen van planten is dat planten zorgen voor zuurstof. Dit komt doordat planten koolstofdioxide omzetten in zuurstof. De ene plant produceert meer zuurstof dan de andere. Dit voordeel is van groot belang voor ons klimaat. Er zijn ook planten die de lucht zuiveren. Deze planten zuiveren de lucht van giftige stoffen zoals formaldehyde, xyleen, tolueen, ammonia en benzeen. Deze stoffen komen bij veel mensen voor in de lucht in huis. Als je te lang in lucht met deze stoffen bent kan je klachten krijgen zoals hoofdpijn en concentratie. Door dus zuurstof zuiverende planten in huis te brengen kan dit een positief effect hebben op je concentratie, wat goed is voor je prestaties op werk. Daarnaast verhogen planten de luchtvochtigheid. Als je te veel droge lucht inademt kunnen je longen minder zuurstof opnemen. Hierdoor kan je klachten krijgen zoals een droge keel of een droge hoest. Een ander groot voordeel van je omringen met planten is dat mensen zich minder gestrest als ze zich bevinden in natuur. Zet daarom wat planten in je thuiswerkruimte. Kies het liefst voor zuurstof zuiverende planten in je thuiswerkruimte. Zo kan je geconcentreerd en zonder stress aan het werk!

Soort planten

De keuze qua soorten planten is reuze. Kies vooral planten die bij jou passen. Als je geen groene vingers hebt neem dan makkelijke planten, die weinig verzorging nodig hebben. Combineer de stijl van je huis door naar je tuin. Kies hiervoor ook voor planten die hierbij passen.Vind je een lekkere geur belangrijk? Dan is de Toscaanse jasmijn iets voor jou. Wil je een Toscaanse jasmijn kopen.Houd er dan wel rekening mee dat deze boom tot wel 3 meter lang kan worden. Als je graag een luchtzuiverende kamerplant wilt kan je bijvoorbeeld kiezen uit een Krulvaren, Lepelplant, Rubberplant of Monstera. Heb je weinig kennis van planten? Maak dan gebruik van het deskundig advies van medewerkers in een plantenwinkel.

Wil je meteen planten in huis halen? Schaf dan ook een voorraad plantpotten in verschillende maten aan. Als je plant groter wordt moet je het overplaatsen naar een grotere pot. Zo heeft je plant genoeg ruimte om te groeien.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide