1487
Leven van de lucht? De Tillandsia kan het
Gepubliceerd: 15-02-2022 Laatste update: 11-03-2022

Bij de naam van de nieuwste trend op plantengebied ‘Tillandsia’ gaat er wellicht nog niet meteen een belletje rinkelen. Toch tref je deze nieuwe, hippe trend op het gebied van planten op steeds meer plekken aan. En wij vinden hem echt ontzettend leuk! De veelzijdigheid van deze zogenaamde luchtplantjes zorgt ervoor dat hij geschikt is voor echt alle plekjes in je huis.

De Tillandsia in een notendop

De Tillandsia is niet één soort plant, er zijn er wel 400 soorten. De plant komt van origine uit Zuid- en Midden-Amerika en groeit daar in het bos en in de woestijn. Het bijzondere aan de Tillandsia is dat hij geen of nauwelijks wortels heeft, om die reden groeien ze ook goed op bomen en rotsen.

Ze leven van de lucht, letterlijk. Water en voedingsstoffen worden namelijk via de schubben op de bladeren opgenomen uit de lucht. Je snapt dan nu waarom het ook wel luchtplanten worden genoemd.

Op ieder potje..

Tillandsias zien we sinds een aantal jaren steeds vaker in hippe interieurs terug. Dit komt mede door de veelzijdigheid. In het begin zag je vooral nog de Tillandsias in potjes. Super leuk om meerdere postjes te combineren op tafel.

Maar ook het ophangen van Tillandsias aan draadjes is super leuk. De zogenaamde octopus plantjes zijn hier heel geschikt voor. Maar ook het neerzetten van meerdere luchtplantjes op een stokje geeft een speels effect.

Kortom, het combineren van diverse mini plantjes, of je ze nu hangt of neerzet is super leuk in ieder interieur. Naast de afwisseling in wijzen van plaatsen zijn er dus ook heel veel verschillende soorten. Neem online een kijkje en wissel af in soorten Tillandsias.

Leven ze echt van de lucht?

Jep, ze leven écht van de lucht. Maar zoals je misschien wel weet zit er niet niks in die lucht. In de lucht zit waterstof, zuurstof en nog allerlei essentiële zaken die je nodig hebt om in leven te blijven.

De Tillandsia komt vooral voor in vochtige omgevingen. Daarom is het aan te raden om hem ook in zo’n klimaat neer te hangen óf om zo’n klimaat te creëren door middel van het gebruik van een speciale Tillandsia spray.

Met deze voorkeur voor een vochtig klimaat is de Tillandsia wel weer de perfecte toevoeging aan het groener maken van de badkamer. Iets wat nog niet bij iedereen zijn intrede heeft gedaan, maar wat het gevoel van de ultieme thuisspa wel bevordert!


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide