857
Lentebloeier

Van bloeiende narcissen krijg je spontaan lentekriebels. Deze supersterke lentebloeiers brengen vanaf januari huis en tuin in een mum van tijd in voorjaarsfeer. Van alle soorten bol op pot is narcis Jetfire is uitgeroepen tot Lentebloeier van het Jaar. Uit de lange, dunne bladeren met een helder groene kleur komen zonnige, vrolijke gele bloemen te voorschijn met het voor de Jetfire kenmerkende oranje trompetje.

Winnaar
Interieur- en tuindeskundigen zijn het volledig eens: narcis Jetfire is de onbetwiste Lentebloeier van het Jaar 2011. Hoe gewoontjes de narcis ook lijkt, de vrolijke lente-uitstraling van het bolgewasje is onweerstaanbaar. De jury roemt daarnaast de lange bloei en de vele toepassingsmogelijkheden van de narcis. De lentebloeier kan met hetzelfde gemak behalve in huis ook buiten in de tuin of op het terras worden neergezet en met andere lentebloeiers worden gecombineerd.

Populair
De narcis is één van de populairste lentebloeiers op pot. Er zijn diverse soorten met heel specifieke kenmerken. Narcis Jetfire is herkenbaar aan het feloranje trompetje. Behalve gele zijn er ook witte varianten. Heel bijzonder is de dubbelbloemige en zoetgeurende Bridal Crown. Alle narcissen zijn echter oersterk en bloeien extra lang. Je hoeft ze bovendien geen plantenvoeding te geven; watergeven volstaat.

Elk jaar
Wanneer de narcissen in de potjes zijn uitgebloeid, plant de bollen dan voor een tweede leven (zonder kweekpotje) in de tuin op een lichte, zonnige plek. Geef ze nog even de tijd geeft om helemaal af te sterven voor je het loof eraf knipt, want dan komen ze namelijk elk voorjaar vanzelf weer in bloei. Uiteraard kun je de narcis Jetfire ook direct na aankoop buiten op het terras zetten of in de tuin planten. Daar bloeien ze nog langer dan in huis omdat de gemiddelde temperatuur buiten aanzienlijk lager is dan binnen.

Kijk voor meer informatie op www.bloembollencentrum.nlGRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners