1055
Lentebloeier
Gepubliceerd: 11-10-2012 Laatste update: 17-10-2017

Er zijn voorjaarsbloeiers die nooit teleurstellen. Het blauwe druifje is hier een goed voorbeeld van. De blauwe bloemen bloeien in volle glorie en vrolijken elk huis, tuin of terras op. Kwekers planten in het najaar de bolletjes in potten en zodra ze in het (zeer) vroege voorjaar in knop komen, worden ze aangeboden via tuincentrum en bloemist. Dit jaar is Muscari Blue Spike door een jury van groendeskundigen uitgeroepen tot Lentebloeier van het Jaar 2010 en volgt daarmee de fraaie hyacint Purple Sensation op.

Blauwbekken
Het blauwe druifje heet officieel Muscari en dankt deze naam aan de licht naar muskus geurende bloemen. Van nature komen ze o.a. voor in de landen rond de Middellandse Zee, maar ook in onze, soms koude, tuinen voelen blauwe druifjes zich prima thuis. Lentebloeiers als Muscari kunnen prima tegen frisse omstandigheden en overleven zelfs een paar graden vorst.

Blauwe broccoli
Het blauwe druifje is in meer dan 12 potsoorten verkrijgbaar. De Lentebloeier van het Jaar Muscari Blue Spike is te herkennen aan haar dubbelbloemige bloeiwijze. Muscari Blue Spike is één van de bijzondere soorten van het blauwe druifje maar er zijn er meer. Zo heeft Muscari Fantasy Creation opvallende broccoliachtige bloemen en Muscari latifolium heeft twee blauwtinten. Hoewel de meest voorkomende kleur blauw is, kun je bij tuincentrum of bloemist tegenwoordig ook witte druifjes in potjes tegenkomen.

Succes
De diverse soorten blauwe (en witte) druifjes stellen niet teleur. Ze komen altijd en overal tot uitbundige bloei. De bloeitijd varieert van twee weken in huis tot meer dan een maand buiten. Laat na de bloei de bollen in de grond zitten. Ze komen het volgend voorjaar vaak weer tot bloei!

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide