1104
Lentebloeier
Gepubliceerd: 09-10-2012 Laatste update: 07-05-2017

Een van de populairste lentebloeiers is de hyacint. Deze lentetopper is vanaf januari verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Ze hebben allemaal één duidelijke overeenkomst: de zoete lentegeur. Een jury van tuin- en interieurdeskundigen heeft de hyacint Purple Sensation uitgeroepen tot dé Lentebloeier van het Jaar. De naam doet het al vermoeden; het is een paarse hyacint die zowel in als om het huis voor een lentesensatie zorgt!

Sterk
De Purple Sensation is afkomstig uit de zogenaamde groep Pearl-hyacinten. De hyacint Purple Sensation is dus het paarse zusje van Pink Pearl, White Pearl, Violet Pearl en Blue Pearl. Het unieke van Pearl-hyacinten is dat ze een tweede bloei kunnen geven en dat ze ondanks de zware bebloeming niet zo snel omvallen. De Lentebloeier van het Jaar kleurt gedurende de bloeitijd van lichtpaars naar donkerpaars.

Makkelijk
Bloeiende bolletjes, als de hyacint Purple Sensation, vragen nauwelijks verzorging omdat de bloemen hun voeding uit de bloembol halen. Als je de Purple Sensation in bakken zet, hoef je er dus alleen maar op te letten dat de grond niet uitdroogt. De bloeitijd is afhankelijk van de temperatuur. In huis kun je ongeveer twee tot drie weken genieten van de Lentebloeier van het Jaar; buiten heb je vaak meer dan zes weken lente-plezier. Zijn de hyacinten uitgebloeid? Geef de bollen een zonnig plekje in de tuin. De kans is groot dat je volgend voorjaar weer kunt genieten van de paarse sensatie!

Tip: Zet hyacinten in bakken bij de voordeur, bezoekers krijgen dan een vrolijke lente-ontvangst.

Bron: IBC


Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide