1158
Lente in huis
Gepubliceerd: 09-10-2012 Laatste update: 31-10-2017

Bloembolletjes op pot zijn ideale sfeermakers in huis. Vanaf begin januari tot na Pasen zijn ze optimaal verkrijgbaar. Gedurende deze periode kun je eindeloos variëren in vormen en kleuren. Zo is er voor ieder interieur wel iets passends te vinden. Bovendien kunnen bloembollen op pot ook helemaal gestyled worden volgens de nieuwste trends: Be Green en Re-Invent.

Be Green
Het milieu en de klimaatveranderingen staan volop in de aandacht, we zijn ons meer bewust van levend groen en de natuur. De bezorgdheid om de natuur maakt dat we bomen en planten van dichtbij willen ervaren. De trend Be Green laat natuurlijke materialen en kleuren zien. Door hun natuurlijke uiterlijk laten lentebloeiers als kievitsbloemen, krokussen, witte narcissen en Anemone blandas laten zich zeer gemakkelijk stylen volgens deze trend.

Re-Invent
Oude tijden komen weer tot leven. De trend Re-Invent laat het hergebruik van oude (interieur)producten zien. Een vorm van recycling die leidt tot unieke, persoonlijke producten. Op een rommelmarkt of braderie loop je vaak tegen de leukste spulletjes aan. Gebruik deze om eigen creaties te maken met bijvoorbeeld gele narcissen, oerhollandse tulpen of hyacinten. De trend Re-Invent laat eigentijdse combinaties zien van toen en nu.

inspiratiebrochures1.png

Recycling
De bloeitijd van bolletjes op pot varieert. Hoe koeler het in huis is, hoe langer de bol doorgaans bloeit. Is het warm in huis? Kies dan voor bolletjes die nog in het spruitstadium zijn. Je geniet dan zon drie weken van groei én bloei! Bloembollen op pot hebben niet veel water nodig (eens per week) en doordat de bloem al haar energie uit de bol haalt is plantenvoeding overbodig. Plant de uitgebloeide bloembolletjes in de tuin, bijvoorkeur op een licht plekje. Het volgend voorjaar komen ze dan meestal gewoon weer tot bloei

Bron: IBC

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide