1090
Kleuren toevoegen in je huis? Dit zijn zomerse opties
Gepubliceerd: 09-03-2021

Als in het voorjaar de zon weer vaker doorbreekt, de bloemen weer de kop op steken en bomen blaadjes beginnen te krijgen is het ook tijd om de zomer in huis te halen. Dat kan natuurlijk door elke week een nieuwe verse bos bloemen op tafel te zetten, maar als je er iets minder moeite én minder geld in wilt steken zijn droogbloemen een goede optie.

Met droogbloemen haal je een zomers sfeer in huis en je kunt er je eigen draai aan geven. Je kunt ze ophangen, inlijsten, verven en spuiten. Natuurlijk kun je de meeste uiteenlopende droogbloemen kopen, maar je kunt ze ook zelf drogen. We kennen het principe van een blad of bloem tussen twee bladzijden in een zwaar boek. Twee weken wachten en je hebt je eigen droogbloem. Hebben we allemaal wel eens gedaan als kind toch? In dit artikel geven we je zomerse tips om de zon in huis te halen.

Bestel ze online
Er zijn tegenwoordig (online) shops zoals Flowerfeast die zich helemaal hebben gespecialiseerd in droogbloemen en accessoires. Hier kun je echt je hart ophalen als het gaat om katoentakken, boeketten, pampas pluimen, vazen en lijsten. En je kunt er natuurlijk veel inspiratie opdoen om je eigen creatie met droogbloemen te creëren. 

Droog ze zelf
Je kunt heel makkelijk zelf je losse bloemen en boeketten drogen zodat je er nog heel lang plezier van hebt. Iedereen kent de methode van een blad of bloem tussen de bladzijden van een zwaar boek leggen en daarna iets zwaars opzetten. Na een paar weken heb je dan een platte gedroogde bloem of gedroogd blad. Je kunt natuurlijk ook een hele bos bloemen drogen. Haal de bruine bladeren en lelijke bloemen weg en bind de bloemen bij elkaar met een elastiekje. Als je ze dan ondersteboven op een droge donkere plek hangt drogen ze binnen 1 tot 2 maanden. Hang de bossen los van de muur en los van elkaar zodat de lucht er omheen kan circuleren. Als je denkt dat dat ze gedroogd zijn zet je ze even in een vaas. Als de bloemen weer gaan hangen zijn ze nog niet droog genoeg en hang je ze weer op. 

Bescherm ze
Om droogbloemen mooi te houden moet je wel met een paar dingen rekening houden. Ze zijn behoorlijk fragiel dus zet ze niet in de tocht of op een plek waar mensen er tegenaan kunnen lopen. Het is ook geen goed idee om droogbloemen in de volle zon te zetten want dan verkleuren ze. Tot slot kun je ze een beetje steviger maken door ze te beschermen met een klein laagje haarlak. 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide