1341
Orchidee

Omdat de bloemen van de Miltonia veel weg hebben van een viooltje, wordt de plant ook wel viooltjesorchidee genoemd. Het eerste wat opvalt, is de bloemtekening, vol verfijnde patronen, sprankelende lijnen en soms bijna cartooneske stippels. Deze tekeningen in het hart van de bloem worden ook wel maskers of watervallen genoemd.

De viooltjesorchidee is verkrijgbaar in veel bijzonder kleuren: bruin, karmozijn, scharlaken, paars, wit en geel. In het wild groeit ze in het gebied dat zich uitstrekt van de Andes in Colombia tot in Peru en Ecuador, waar ze aan de randen en in open plekken van bergwouden groeit, op met mos begroeide takken. De viooltjesorchidee is een van de weinige orchideeën waarvan sommige soorten geuren. De bloem is het symbool van verfijning en was een favoriet van de Engelse prinses Diana, naar wie een wit exemplaar met een roze hart is vernoemd. Meer informatie op www.orchids-info.com.

Styling
De viooltjesorchidee heeft stevige groene bladen die best een robuuste basis kunnen hebben voor een fraai contrast met de elegante bloem. Experimenteer met verschillende vormen: een oude kan of een bijzondere vaas kunnen bijvoorbeeld ook als sierpot dienen en laten de plant een boeket lijken, wat een fraai vervreemdend effect heeft.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners