2623
Kamerplanten

De Vanda is een opvallende orchidee: ze wil geen grond en zelfs een sierpot is niet nodig. Dat maakt deze orchidee zeer bijzonder. Los aan een haakje of hangend aan een kroonluchter steelt de Vanda de show. In het wild groeit en bloeit Vanda aan bomen in India en Sri Lanka tot Noord Australië, waarbij haar wortels los in de lucht hangen of om de boom heen slingeren.

Vanda orchidee
Deze orchidee spreekt enorm tot de verbeelding met haar luchtwortels, grappige groene bladeren en schitterende bloemen die variëren van diepblauw en paars tot roze, rood, oranje geel en wit. De blauwe zijn het meest bekend: volgens een Indiaas verhaal reed de knappe krijgsgod Skanda op een pauw die, waar ze ook kwamen, vrede achterliet in de vorm van verloren veren die uitgroeiden tot Vandas. Meer informatie op www.orchids-info.com.

Styling
De decoratieve luchtwortels van Vanda staan ook spectaculair in een glazen vaas. De wortels groeien dan vast aan het glas. Om de orchidee water te kunnen geven, de vaas even vullen, de wortels zich tien minuten laten volzuigen en daarna het water weer weggieten.Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners