1532
Orchidee

Van een afstandje ziet Oncidium, ook wel tijgerorchidee genoemd, eruit als een groene plant met een stralend bloeiende kroon. Van dichtbij blijkt de orchidee heel veel kleine bloemetjes te dragen, die als het ware in de lucht lijken te hangen.

De bloem komt vaak in geel en bruin voor, maar er zijn ook roze varianten. In de wouden van Midden- en Zuid-Amerika komt de tijgerorchidee in het wild voor en groeit ze op bomen en in rotsspleten. In Brazilië geldt de orchidee als liefdesgeschenk: elke bloem staat voor een kus. Meer informatie op www.orchids-info.com.

Styling
De felle bloemen van Oncidium vragen om passend tegenwicht door middel van de sierpot. Zwart glanzend porselein of dieprood keramiek laten de kleur extra fraai uitkomen, net als hout in mahonie, voor wie liever een natuurlijk stijlstatement maakt.GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners