1989
Orchidee
Gepubliceerd: 31-08-2012 Laatste update: 05-05-2021

Van een afstandje ziet Oncidium, ook wel tijgerorchidee genoemd, eruit als een groene plant met een stralend bloeiende kroon. Van dichtbij blijkt de orchidee heel veel kleine bloemetjes te dragen, die als het ware in de lucht lijken te hangen.

De bloem komt vaak in geel en bruin voor, maar er zijn ook roze varianten. In de wouden van Midden- en Zuid-Amerika komt de tijgerorchidee in het wild voor en groeit ze op bomen en in rotsspleten. In Brazilië geldt de orchidee als liefdesgeschenk: elke bloem staat voor een kus. Meer informatie op www.orchids-info.com.

Styling
De felle bloemen van Oncidium vragen om passend tegenwicht door middel van de sierpot. Zwart glanzend porselein of dieprood keramiek laten de kleur extra fraai uitkomen, net als hout in mahonie, voor wie liever een natuurlijk stijlstatement maakt.inspiratiebrochures1.png

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide