1233
Orchidee
Gepubliceerd: 31-08-2012 Laatste update: 05-05-2021

Uit het grillig gevormd stammetje van de Dendrobium groeit een rijke, gelaagde bloemenkroon. De bloemenkleuren zijn lila, wit, roze, geel of groen, met op de brede bloemlip bijna altijd een grote donkere vlek. In de natuur groeit deze orchidee aan bomen en op rotsen in de driehoek tussen de Himalaya, zuidelijk Japan en Nieuw-Zeeland.Als kamerplant is Dendrobium niet alleen geliefd om het rijke aanbod in kleur, maar ook om haar volle aanblik: de combinatie van stam, stevig groen blad en exotische bloemenpracht is mooi in balans en biedt een complete aanblik. In Japan staat deze orchidee bekend als huiselijke weldoener. Ze zou negatieve energie absorberen en vertrouwde dingen (relaties, vriendschappen) nieuw leven kunnen inblazen. Meer informatie op www.orchids-info.com.

Styling
Omdat Dendrobium een uitgelaten en uitbundige uitstraling heeft, is een rustige entourage een goede combinatie. Kies voor gladde porseleinen of glazen potten, een doos met Japanse lak of, voor extra natuurlijke uistraling, een houten schaal of pot.inspiratiebrochures1.png

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide