1196
Cymbidium
Gepubliceerd: 31-08-2012 Laatste update: 05-05-2021

De Cymbidium heeft een fonteinvorm waaruit een indrukwekkende bloementak groeit. Het is een sterke plant met haar bloemenpracht als sterkste punt: rijk en overweldigend. Als kamerplant is ze heerlijk vol en groen met spitse stoere bladeren die deinen onder lange trossen met vaak meer dan tien bloemen per stengel, in goudbruin, groen, roze, rood, wit en geel.

De Cymbidium is zo majestueus dat het in Azië een eer is om deze orchidee te geven of krijgen. Cymbidium komt in de tropische gebieden van Nepal, Vietnam, Taiwan, Australië en het Himalaya-gebergte in de natuur voor, waar ze groeit tussen rotsen, bladeren en boomstronken. Het is een aardorchidee, dat wil zeggen dat ze in tegenstelling tot de meeste soorten in de grond groeit en alleen waterwortels heeft en geen luchtwortels. Meer informatie op www.orchids-info.com.

Styling
Vanwege haar formaat is Cymbidium aan de topzware kant, zodat een stevige pot geen overbodige luxe is. Omdat de orchidee een levendige uitstraling heeft, staat ze het best in een sobere basis: zwaar keramiek, een holle boomstam of een hoge, moderne schaal versterken de persoonlijkheid van deze huiselijke diva.inspiratiebrochures1.png

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide