1259
Cambria
Gepubliceerd: 31-08-2012 Laatste update: 05-05-2021

Grillige bloemen met bizarre vormen in felle kleuren doen meteen denken aan een tropisch jungle. Cambria komt echter niet uit het oerwoud, maar is ontstaan uit een kruising van verschillende orchideegeslachten die over de hele wereld voorkomen.

Die kleurrijke genen verklaren weer wel de rijkdom in kleuren en vormen: tijgerprintjes, pruillippen, uitdagende sprieten en soms wel drie verschillende bladvormen in een bloem. Wat deze aanstekelijke beauty eveneens aantrekkelijk maakt als huisgenoot, is dat ze vaak lekker in de breedte groeit. Er zijn sober gestileerde exemplaren, maar over het algemeen zwieren de stengels met bladeren toch links en rechts de pot uit. Dat maakt van Cambria een kamerplant die niet alleen dat eerder genoemde spraakmakende rariteitenkabinet aan bloemen te bieden heeft, maar ook veel groen. Daardoor heeft deze orchidee een extra natuurlijke uitstraling. Meer informatie op www.orchids-info.com.

Styling
Cambria kan een enorm kitscherige uitstraling hebben zodat het verleidelijk is de orchidee in een bijpassende funky pot te zetten. De orchidee combineert, opvallend genoeg, ook zeer fraai met sobere, natuurlijke materialen. Zo komt de nadruk nog meer op de bloemen te liggen: authenticiteit gaan uitstekend samen met sprookjesachtige sferen.inspiratiebrochures1.png

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide