512
Ontdek hoe planten jouw ruimte tot leven kunnen brengen!
Gepubliceerd: 18-07-2023

Ben je op zoek naar manieren om je interieur te transformeren? Voel je dat je ruimte een beetje saai of levenloos is? Maak je geen zorgen, we hebben de perfecte oplossing voor je: planten! Het maakt niet uit of je van plan bent om nieuwe planten kopen of gewoon op zoek bent naar nieuwe manieren om je interieur op te frissen, deze blog zal je ongetwijfeld inspireren!

Botanische stijl

Breng jouw interieur tot leven met de botanische stijl! Gebruik veel planten om een natuurlijke en groene sfeer te creëren. Kies voor grote bladplanten zoals de Monstera of de Bananenplant om een tropisch tintje aan je interieur te geven. Een Monstera kopen kan bijvoorbeeld echt een verschil maken in een interieur. Combineer dit met lichte kleuren zoals wit en beige voor een frisse uitstraling. Planken en kasten bieden een goede mogelijkheid om deze planten tentoon te stellen in jouw interieur. 

Met planten voeg je warmte toe aan je interieur

Planten voegen niet alleen kleur toe aan je interieur, maar ook warmte. Het levendige groen en de organische vormen van planten creëren een gezellige en huiselijke sfeer. Plaats planten in verschillende ruimtes, zoals de woonkamer, de slaapkamer of zelfs de badkamer. Op die manier creëer je een gezellige en ontspannen ambiance. Zet ze op een plankje, hang ze op aan het plafond of plaats ze op de vensterbank om warmte aan diverse ruimtes toe te voegen.

inspiratiebrochures1.png

Combineer planten met andere interieuraccessoires

De grootste tip voor jou: combineer planten met veel houten elementen. Kies bijvoorbeeld voor meubels en accessoires gemaakt van natuurlijk hout, zoals een houten eettafel, een wandplank van drijfhout of een bamboe lampenkap. Het contrast tussen het groen van de planten en het warme hout zorgt voor een uitnodigende sfeer. Denk verder ook aan vazen, keramische potten, kussens met botanische prints of zelfs een muur met behang. Door planten te combineren met andere decoratieve elementen voeg je ook persoonlijkheid en stijl toe aan je interieur.

Planten verzorgen en onderhouden

Graag een plant kopen? Het is belangrijk om te weten dat planten verzorgen en onderhouden meer is dan alleen water geven. Elke plantensoort heeft zijn eigen unieke behoeften aan licht, temperatuur, luchtvochtigheid en voeding. Controleer ook de temperatuur en luchtvochtigheid van de kamer om ervoor te zorgen dat deze overeenkomt met de natuurlijke omgeving van de plant. Bovendien hebben planten voeding nodig om te groeien. Dit kan je geven in de vorm van speciale plantenvoeding.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide