1293
Orchidee
Gepubliceerd: 23-10-2013 Laatste update: 07-05-2017

Op de catwalks van Londen, Parijs, Milaan en New York was tijdens de presentatie van de najaarscollectie veel kleur te zien. En ook de Schotse ruit, leren rokken in vele tinten en zelfs een gothic look. Ons oog viel echter op de serene kleur wit, want welke kleur past er nou beter bij het najaar en een witte kerst?

Salvatore Ferragamo, Calvin Klein en Mulberry kozen allemaal voor ‘winters wit’. Opvallend zijn de verschillende texturen en stoffen die ze in hun ontwerpen hebben gebruikt. Een perfect match met de orchidee! Mede dankzij de grote variëteit aan soorten, vorm en texturen, sluit de orchidee perfect aan bij deze trend. Je gaat dus niet alleen volgens de laatste modetrends de straat op, ook thuis kan je zonder problemen je fashionista vrienden uitnodigen! Weelderig wit, romantisch wit, strak wit, alles is mogelijk en is terug te vinden in de verschillende orchideeën.

De Cattleya heeft van alle orchideeën de meest gevarieerde verschijningsvorm en is vaak heerlijk geurend. De Paphiopedilum wordt ook wel het ‘venusschoentje’ genoemd en was vorig jaar de bron van inspiratie voor de Orchid Shoe van Jan Jansen. De Dendrobium staat bekend om zijn aparte groeiwijze en de Phalaenopsis (door zijn vorm de Vlinderorchidee genoemd) is de meest bekende orchidee en het hele jaar verkrijgbaar in alle denkbare kleuren en patronen.

Interieurtrend: Lounge Appeal

Bij de grote verffabrikanten zien we de nieuwe trendkleuren al langzaam in het assortiment verschijnen: warme en lichte roodtinten, taupe en zachte bruintinten zijn dé kleuren van dit najaar en zorgen voor een romantisch interieur, passend bij de trend ‘Lounge Appeal’.

Ben je tevreden met je interieur zoals het nu is? Dan kan je eenvoudig met de trend meegaan door een orchidee met deze kleur prominent in je interieur te plaatsen. Zorg voor een lichte achtergrond en maak de orchidee de eye-catcher van je kamer.

De Cymbidium heeft lange, smalle bladeren aan meerdere takken. Het kleurenspectrum loopt van wit, geel, roze, rood tot bruin. En past dus perfect bij deze trend! Helemaal omdat de plant van augustus tot maart goed verkrijgbaar is. De Nelly Isler behoort tot de Cambria-achtige orchideeën en is een elegante orchidee met een exotisch tintje. Perfect om een beetje warmte tijdens de koude dagen in huis te halen!

An Orchid Christmas

Wil je dit jaar een keer een verrassende plant in huis halen met kerst? Dan is de orchidee een goede optie! De potorchidee leent zich namelijk perfect als decoratie voor de kersttafel, maar is ook prima te gebruiken in een stijlvol kerststuk of als origineel cadeau wanneer je bij je familie op bezoek gaat! Combineer de plant met elegante kerstversiering en je begint Kerst in stijl!

Wil je helemaal breken met de kersttradities? Kies dan niet voor een rode of witte orchidee, maar ga voor kleur! Want ook tijdens de wintermaanden is de orchidee in alle denkbare kleuren te verkrijgen: van roze tot geel tot paars. Maar ook met een patroon of verschillende kleuren in één pot. Echt alles is deze Kerst mogelijk: van de traditiegetrouwe rood/witte kerst tot een colorful Christmas! You decide!

Bron: Art of Life, een initiatief van pot Orchideeënkwekers Nederland & Bloemenbureau HollandWonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide