1664
Indoor bloemen en plantentrends 2019: Soft Landing

Door de harde en steeds grimmiger wordende maatschappij ontstaat een behoefte aan verzachting. De wereld moet mooier en vriendelijker worden en de consument heeft er behoefte aan om te worden gepamperd. Hoe kunnen we een vriendelijke, zachte en comfortabele woonomgeving creëren en een oase aan rust bieden waar zo veel behoefte aan is? Dit is de ideale vraag om met groen te beantwoorden.

 

In het interieur leidt dit tot het gebruik van harmonieuze pasteltinten, comfortabele vormen en superzachte materialen, alsof het interieur een groot zacht kussen is waarin je je kan laten vallen. Zelfs de harde materialen lijken een zachte uitstraling te hebben. Hier en daar verwijzen folkloristische details naar een historische of etnische oorsprong. Bloemen en planten spelen in deze vriendelijke en zachte omgeving een grote rol. Bladplanten met harig blad, fijn blad, of pluimbloemen versterken het zachte beeld. De gebruikte snijbloemen hebben zachte, volle bloemvormen of juist hele fijne bloemetjes die een wolkig effect geven, zoals gipskruit.

Vormen
De vormen zijn zacht, afgerond en volumineus; dit geeft een uiterst comfortabele uitstraling. Zelfs als het materiaal niet zacht is, lijken de vormen deze zachtheid wel te beloven.

Kleuren
Zachte pasteltinten van romig crème tot zacht lila. Ook de groentinten hebben een zachte uitstraling. Af en toe worden de kleurcombinaties opgefrist door een accent van vriendelijk oranje

Materialen
Superzachte materialen, van gewatteerde materialen tot langharig bont. Ook de harde materialen zoals glas en kunststof hebben door hun glans en afwering een zachte uitstraling.

Dessins
Dessins met subtiele folklore invloeden. Daarnaast dessins met een zachte uitstraling zoals veren, zacht bloemblad, imitatie van doorgestikte materialen en aquarel dessins.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners