1684
Indoor bloemen en plantentrends 2019: New Frontiers
Gepubliceerd: 20-12-2018

De tsunami van technologie die op ons afkomt, zal onze wereld totaal veranderen. In een versneld tempo worden onze ‘analoge’ woningen smart. Deze technologisering is erop gericht om de gebruiker eindeloos veel gemak te brengen. Automatisch zal onze omgeving op ons gedrag en onze behoeftes anticiperen. Hierdoor zal een gezonde en comfortabele leefomgeving gecreëerd worden. Gezonde balans tussen body & mind staat centraal. Om mee te kunnen gaan in deze technologische golf zullen smart oplossingen overtuigend moeten worden toegepast, ook ten aanzien van groen in onze directe leefomgeving.

 

In het interieur ontstaat mede hierdoor een fris, helder en soms futuristisch beeld. Transparante materialen met ongewone kleurgradaties, metallic finishes en iriserende oppervlaktestructuren geven het interieur een gevoel van ongekende technologische vernieuwing. Krachtig, technisch maar toch vriendelijk. Vooral de nieuwe materialen geven het gevoel dat het interieur van alle nieuwe technologische snufjes voorzien is. Daarnaast zijn er smart oplossingen, bijvoorbeeld in de vorm van plantpotten die je met behulp van een app informatie geven over de plant. De energieke uitstraling van groen in combinatie met technologische snufjes moet ervoor zorgen dat groen een eigentijds product blijft, een product dat onmisbaar is voor een gezonde balans tussen lichaam en geest. Dit betekent dat bloemen en planten er fris, helder maar vooral ook clean uit moeten zien. Veelvuldig gebruik van wit in combinatie met paars en lila helpt hierbij. Daarnaast geeft kleuroverloop in bloem of blad het spannende effect waar deze tendens om vraagt.

Vormen
Strakke geometrische vormen of futuristische vormen. De vormen zijnondergeschikt aan het materiaal.

Kleuren
De kleurkaart loopt van koele pasteltinten tot krachtige felle kleuren.Daarnaast spelen de koele metallickleuren als accenten een belangrijkerol. De gebruikte basis is wit met zilver en paarstinten. De kleuren wordenvaak als overloop van licht naar donker gebruikt.

Materialen
Kunststof materialen en glas van mat tot transparant voeren hier deboventoon. Daarnaast metaal of metaalfinishes op andere materialenzoals bijvoorbeeld glas, keramiek en textiel.

Dessins
De dessins bestaan uit kleurverlopen, grafische lijnstructuren enlijntekeningen met perspectief

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide