1594
Indoor bloemen en plantentrends 2019: Harvesting Elements
Gepubliceerd: 20-12-2018

Door de versoberde levensstijl ontstaan eenvoudige, opgeruimde en rustgevende interieurs. Dit zien we duidelijk terug aan de linkerkant van de collage. Ritme en rust zijn belangrijk in deze interieurs. Geen overbodige details: het pure product telt, zonder te veel poespas. Daarnaast vindt een ware revival van gerecyclede materialen plaats. Veel jonge ontwerpers zijn hier op een of andere manier mee bezig. Dit betekent een natuurlijke uitstraling van uniek ogende producten.

 

De materialen zijn niet clean en egaal maar hebben een gebruikt, samengesteld en daardoor soms smoezelig uiterlijk. Visueel vormt dit een contrast met de rustige en heldere vormgeving die ook in binnen dit thema valt. De kunst is deze twee elementen te combineren tot een harmonieus geheel waar rust, overzicht en producten met een bijzonder en duurzaam verhaal hand in hand gaan. In de combinatie van mono-boeketten en bladplanten met bont blad is de tweeslachtigheid van dit thema te herkennen. Daarnaast is er ook een revival van droogbloemen en gedroogd blad, al dan niet gecombineerd met verse groenproducten.

Vormen
Simpele vormen zonder poespas maar ook natuurlijke, onregelmatigeorganische vormen.

Kleuren
Een overzichtelijke kleurkaart waarbij wit en grijs de boventoon voeren. Voor bloemen worden de verschillende blauwtinten gebruikt terwijl voor accessoires het donkerste blauw het belangrijkste is. Zwart blijft een grote rol spelen.

Materialen
De materialen zijn zeer divers en samengesteld. Altijd vanuit een recylingsgedachte. Veel grof geweven textiel soms van lompen en vaakmet rafels. 

Dessins
Vlekpatronen staan nog steeds volop in de belangstelling. Marmer en terrazzo effecten zonder dat het de bedoeling is deze natuurgetrouw na te bootsen. Simpele streep en ruitpatronen voor weefsels.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide