1190
Hoe kies je de juiste planten voor jouw interieur?
Gepubliceerd: 04-03-2022

Houd je van planten, maar weet je niet wat er in jouw interieur past? Dan kan je vast en zeker een paar goede tips gebruiken. Die tips kan je gelukkig hieronder vinden. Lees dus vooral snel verder als je benieuwd bent hoe je de juiste planten kiest voor jouw interieur voor wat inspiratie. 

Begin bij de plant

Om te bepalen welke planten geschikt zijn voor in jouw interieur, is het van belang dat je eerst bedenkt wat voor plant je wil kopen. Dit kan je doen door een makkelijk stappenplan te volgen. Begin eerst met de vraag waar jij de desbetreffende plant wil neerzetten. Dit is belangrijk in verband met de hoeveelheid zonlicht.

Daarna is het handig om te bedenken over het formaat van de plant. Ga je voor een kleine plant of heb je toch liever een grote plant? Het laatste punt waar je over na moet denken, is hoeveel moeite en tijd je over hebt voor het verzorgen van de plant. Als je nu al bedenkt dat je helemaal geen tijd hebt voor de plant, dan kan je misschien beter voor een nepplant gaan of een plant met een makkelijk verzorgingsniveau.

inspiratiebrochures1.png

Industrieel interieur

De industriële stijl wordt ook wel eens de moderne stijl genoemd. Dit is een stijl die steeds sterker blijft groeien in Nederland. Je kan deze stijl herkennen aan de strakke meubels in een zwarte of witte kleur. De meubels zijn over het algemeen van baksteen of metaal gemaakt. Vaak maken mensen deze stijl af door accessoires in bepaalde accentkleuren te gebruiken.

Om de stijl helemaal af te maken, kan je planten gebruiken. Een anthurium plant past bijvoorbeeld prachtig in een industrieel interieur. De bladeren komen heel mooi naar voren bij de industriële stijl in het huis. Deze plant heeft niet veel verzorging nodig. Het is alleen belangrijk dat de plant genoeg water krijgt en dat de plant niet in vol in de zon wordt gezet. Dan kan je het langst genieten van de anthurium plant.

Botanisch interieur

Is jouw interieur te herkennen aan de grote hoeveelheid planten en bloemen? Is het vooral heel erg groen in jouw huis? Dan heb je vast en zeker een botanisch interieur. De meubels zijn vaak gemaakt riet. Dit is dan ook een belangrijk kenmerk van de botanische stijl. Maar welke plant past goed bij deze stijl?

Dat kan een philodendron scandens zijn. De bladeren zijn gevormd in een hart. Over het algemeen ziet deze plant er heel volumineus uit en dat betekent dat deze heel goed past in de botanische stijl. Hoe meer groen, hoe beter. Geef de Philodendron alleen niet te veel water, want dat vindt de plant niet zo leuk.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide