753
Groen, groener, groenst. Zes tips voor meer groen in huis!

Planten staan prachtig in ieder interieur, maken je vrolijk en zijn ook nog eens goed voor de luchtkwaliteit in je woning. Genoeg redenen dus om lekker groen te wonen. Hoe? Wij hebben zes fijne tips voor je. Ook voor mensen zonder groene vingers!

 

1: Voor iedere plek een plant

hendersmagazinebanner.png

De ene plant doet het prima in de schaduw, de ander verpietert binnen no time als hij niet genoeg zon krijgt. Kijk daarom niet alleen naar waar een plant mooi staat, maar check ook zeker hoeveel zonlicht de plant nodig heeft. Daar hoef je geen plantenexpert voor te zijn. Het staat gewoon op het kaartje.

2: Combineer

Hier en daar een plant is leuk, maar allerlei planten bij elkaar is nog veel leuker. Bijvoorbeeld in de vensterbank of op een dressoir. Hiermee haal je echt een groen gevoel in huis. De planten hoeven zeker niet perfect te matchen. Groot, klein, planten met grote bladeren, sierlijke stengeltjes en juist kleine vetplantjes. Alles kan. Bang dat het te druk wordt? Stem de plantenpotten dan op elkaar af. Zo krijgt het geheel toch een rustige uitstraling.

3: Denk groots

Niks mis met kleine plantjes, maar ze trekken niet echt de aandacht. Van kleine plantjes zou je er wel heel veel nodig hebben om je interieur echt lekker groen te maken.

Grote planten maken pas echt een verschil. Zet daarom minimaal één flinke plant neer.

09ca4943-17b5-482b-8bd8-3bb7feedf5a3.jpg

4: Een groene muur

Over groot gesproken: wat dacht je van een groene wand? Een verticaal tuintje in huis. Dat is veel makkelijker dan je denkt.Met een LivePanel PACK heb je een alles-in-een systeem dat je aan een bestaande muur vastmaakt. Deze groene wand bestaat uit een heleboel verwisselbare plantcassettes die aan een handig gootprofiel zitten. Je kunt alle formaten PACKS combineren en helemaal zelf de planten kiezen. Zo hoef je niet alle plantjes apart water te geven. Alles wat je hoeft te doen is eens in de een of twee weken de watervoorraad bijvullen.

5: De hoogte in

hendersmagazinebanner.png

Weinig ruimte in huis? Of wil je gewoon wat anders dan standaard plantenpotten? Ga dan de hoogte in met hangplanten aan je plafond. Speels effect gegarandeerd! Ook handig als je kleine kinderen of huisdieren hebt die je geliefde planten niet met rust willen laten.

6: Nooit meer droge planten

Vind jij al dat groen prachtig, maar ben je stiekem een grote planten verwaarlozer? Je bent zeker niet de enige. Gelukkig is er een oplossing: een waterdruppelaar. Hiermee krijgt je plant precies genoeg water en jij hoeft er maar één keer in de een à twee weken aan te denken!

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners