2209
Lelies
Gepubliceerd: 19-05-2017

Iets te vieren? Versier je huis uitbundig met vazen vol felgekleurde lelies. Daarmee heb je meteen de sfeer te pakken die iedereen vrolijk stemt.

Alles mag!
Het feest begint bij het uitzoeken van de bloemen. Met een mix van grote, felgekleurde lelies wordt het lekker bont en uitbundig. Nog een paar gladiolen erbij misschien... Alles mag! Met onverwachte combinaties maak je er een vrolijke boel van. Wordt het een tuinfeest? Voeg dan wat weelderige siergrassen of een paar robuuste takken toe aan je bloemencreaties – voor een vleugje wildernis.

Liever puur
Hou je meer van puur en klassiek? Kies dan voor stralend witte lelies in grote, witte vazen. Puur bloemen; niets meer aan toevoegen, hooguit wat luchtig blad of grassen voor een natuurlijke touch. Koop de lelies een paar dagen voor het feest, zodat de bloemknoppen even de tijd krijgen om mooi te openen (zo zijn de lelies tijdens je feest op hun mooist).

Partyproof
Een feest vraagt om grote vazen met opvallende bloemen, anders valt de bloemdecoratie weg in het feestgedruis. Kies voor partyproof vazen (die niet bij het minste of geringste omvallen) en zet ze midden op tafel of op een sidetable tegen de muur. Voor een nonchalante uitstraling zet je er een paar kleine vaasjes rondom met enkele bloemen of grasjes. Verspreid ook wat kleine vaasjes met bloemen door het huis – van gang tot keuken. Het feest kan beginnen!

Nog meer ideeën
Een paar korte bloemen over? Leg ze in een schaal met een laagje water. Hoe meer kleur, hoe feestelijker!
Is het lekker weer? Zet dan ook buiten een paar grote lelies in vazen neer om je gasten te laten zien waar het feest is.
Geef alle gasten (of alleen de kinderen) een bloem mee als ze naar huis gaan.

Nagenieten
Na het feest wil je natuurlijk nog lang nagenieten van de bloemen die je hebt gekocht (en wellicht ook gekregen). Dat kan als je deze verzorgingstips volgt: snijd schuin twee tot drie centimeter van de stelen af en verwijder het onderste blad (dat in het water zou komen te staan). Maak de vaas goed schoon en vul deze met schoon water. Je bloemen zullen nog lang blijven stralen!
Bron: iBulb

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide