799
Enkele tips over droogbloemen
Gepubliceerd: 22-02-2023

Als u een boeket droogbloemen hebt dat u zo lang mogelijk wilt bewaren, vindt u hier enkele tips om de levensduur van uw droogbloemen te verlengen. En voor meer informatie over boeketten met gedroogde bloemen kunt u onze gids volgen!

Droogbloemen schoonmaken

Reinig droogbloemen regelmatig om de groei van schimmel, stof en ander ongedierte tegen te gaan. Droogbloemen kunnen na verloop van tijd kwetsbaar worden. Wees voorzichtig met droogbloemen. Gebruik een haardroger op de laagste stand om het stof te verwijderen dat zich op de bloemen heeft opgehoopt. U kunt ook perslucht gebruiken, zoals de producten die worden gebruikt om computertoetsenborden schoon te maken, om stof te verwijderen.

Welke soorten bloemen werken goed om te drogen?

Enkele voorbeelden van bloemen die het beste werken om te drogen zijn:

  • Stevige bloesems: Kleine en stevige bloesems zoals hortensia's, amarant, lavendel, baby's adem, celosia en strobloem doen het goed bij luchtdroging omdat ze een lager watergehalte hebben dan andere bloemen en zich goed houden tijdens het lange droogproces.
  • Bloemen met meerdere lagen: Grote, dichte bloemen of bloemen met open bloemblaadjes zoals rozen, tulpen, zinnia's en chrysanten kunnen de hitte van de oven of magnetron weerstaan.
  • Kleinere of plattere bloemen: Kleine of platte soorten bloemen met een enkele laag bloemblaadjes zijn het beste om te persen. Enkele bloemen die geperst kunnen worden zijn madeliefjes, viooltjes, lavendel takjes en viooltjes. Dit soort bloemen zijn leuk om weg te geven als kleinigheidje.
  • Grotere bloemen: Grote bloemen of meer delicate bloemen moeten worden bewaard in een afgesloten container met vochtverwijderende stof. Seringen, viooltjes, dahlia's, pioenen en madeliefjes houden het goed als ze in een droogmiddel worden gedroogd.

5 tips voor het drogen van bloemen

Voor enkele tips over hoe u uw bloemen het beste kunt drogen, zie de onderstaande lijst.

1. Gebruik verse bloemen. Kies bloemen die net beginnen te openen om ze zo lang mogelijk te bewaren en de kans op bladverlies te verkleinen. Snijd uw bloemen pas af als de ochtenddauw net is opgedroogd.

2. Gebruik gezonde bloemen. De gezondste bloemen zullen langer hun integriteit behouden, dus zorg ervoor dat je bloemen plukt die niet verwelkt, beschadigd of om welke reden dan ook aangetast zijn.

3. 3. Droog uw bloemen uit direct zonlicht. Droog je bloemen uit direct zonlicht, omdat het licht de kleur van je bloemen zal doen vervagen.

4. Houd ze uit de buurt van vocht. Kies een droge locatie vrij van vochtigheid met een lichte dwarswind om uw bloemen te drogen.

5. Bewaar je bloemen met haarlak. Besprenkel uw bloemen met haarlak zodra ze droog zijn om de droogbloemen te helpen zijn vorm te behouden en verlies van bloemblaadjes te voorkomen.

Waar kunt u gedroogde boeketten kopen?

U kunt uw droogbloemen het beste kopen bij een specialist in droogbloemen, omdat u dan zeker weet dat ze goed gedroogd en geconserveerd zijn. Deze twee processen zorgen ervoor dat de bloemen lang meegaan.

Bij Bloompost combineren we mooie bloemen, perfecte conservering en echte knowhow in de creatie. Daarom zijn onze creaties van gedroogde bloemen modern, dynamisch en elegant. Om uw boeketten een frisse uitstraling te geven, voegen wij ook gestabiliseerde bloemen toe.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide