693
Drie tips om meer groen aan je huis toe te voegen

Wil jij graag een trendy en gezellig interieur? Dan zijn planten daarin onmisbaar! Ze zijn niet voor niets zo ontzettend populair. Kamerplanten zijn namelijk niet alleen mooi, ze zijn ook nog goed voor je gezondheid!

Wist je bijvoorbeeld dat uit onderzoek is bewezen dat de aanwezigheid van planten stress verlagend werkt, en dat ze goed zijn voor je afweersysteem? Genoeg redenen dus om wat meer groen aan je huis toe te voegen. Maar hoe pak je dit dan aan? Wij vertellen je hier graag meer over. Lees snel verder voor drie handige tips van plantenshop24.nl!

Tip 1: Denk groots

Wanneer je ervoor kiest om meer planten aan je woning toe te voegen, dan kun je natuurlijk een paar kleine plantjes in de vensterbank zetten. Je bereikt echter een veel grootser effect met een (of meerdere) mooie, grote kamerplanten. Zet ze in een lege hoek van de kamer en je hebt deze meteen op een mooie manier opgevuld! Let wel op de hoeveelheid licht die de plant nodig heeft. Zo wordt een palm bijvoorbeeld niet gelukkig van een plek op de tocht. 

Inpage_banner_Wonenonline_2023_1.png

Tip 2: Planten op originele plekken

Ook als je wat minder ruimte hebt dan is het mogelijk om je huis groener te maken. Heb je bijvoorbeeld al aan deze mogelijkheden gedacht? 

- Hangplanten aan je plafond in een hangende bloempot. 

- Heb je een raam in je badkamer? Dan is dit een prima plek om planten te plaatsen! Hetzelfde geldt voor de hal, de bijkeuken of zelfs de trap. 

- Maak een verticale kruidentuin in je keuken.

Tip 3: Planten stekken

Van je favoriete plant kun je er gemakkelijk meer 'maken' door deze te stekken. Dit is echter niet bij alle planten mogelijk, dus doe hier eerst even onderzoek naar. Je kunt planten het best stekken in het voorjaar. De stekjes zet je in water totdat deze wortels groeien. De meeste planten zijn klaar om in de grond gezet te worden wanneer deze wortels heeft van tussen de 5 en 10 centimeter lang. Bij grotere planten kun je beter iets langer wachten.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners