1280
Deze 5 planten zijn geschikt voor mensen zonder groene vingers
Gepubliceerd: 23-03-2022

Het komt vaak voor: je houdt ontzettend van planten, maar je vindt het moeilijk om ze te verzorgen. Iedere keer probeer je het weer, maar het wil niet lukken. Niets is zo treurig als de aanblik van een plant die jouw niet-zo-groene vingers niet heeft overleefd. Gelukkig zijn er ook planten die weinig verzorging nodig hebben en niet klein te krijgen zijn. Ben je benieuwd welke planten dit zijn? Lees dan snel verder!

1.      Dracaena

Deze mooie, donkergroene plant heeft weinig verzorging nodig. Je hoeft hem maar af en toe water te geven en hij is al blij met een plekje waar een klein beetje licht schijnt. Daar komt bij dat de Dracaena in veel verschillende soorten te vinden is; hierdoor kun je ook nog eens met dezelfde plant in je huis variëren en er zeker van zijn dat je er nog een lange tijd tegenaan kunt kijken.

2.      Sansevieria

De Sansevieria – oftewel, de vrouwentong – is een van de sterkste kamerplanten. Je moet wel erg je best doen om deze dood te laten gaan. De plant kan een lange tijd zonder water, omdat hij veel vocht opslaat in z’n dikke bladeren. De plant was in de jaren zeventig al erg populair en is nu helemaal terug van weggeweest. Houd je wel van een vleugje retro in je interieur? Dan is de Sansevieria de plant die je moet hebben!

3.      Yucca

Deze plant ken je vast wel; hij valt lekker op door z’n tropische uiterlijk. De Yucca staat ook wel bekend als de palmlelie en is een erg stevige plant. Je hoeft een Yucca alleen af en toe water te geven en je kunt er vervolgens jaren van genieten. Het enige waar je aan moet denken is dat de palmlelie wel graag in het zonnetje staat. Kies dus wel voor een plek dicht bij een raam.

4.      Monstera

Zoek je een plant die makkelijk te verzorgen is én snel groeit? Dan is een Monstera de perfecte kandidaat voor jou. Deze gatenplant heeft mooie, karakteristieke bladeren met gaten erin en zal een echte eyecatcher zijn voor in je interieur. Zorg voor een plek in de halfschaduw en een licht vochtige grond en de Monstera is snel tevreden! De plant groeit dus snel, waardoor af en toe overpotten wel noodzakelijk is.

5.      Cactussen en vetplantjes

Ben je echt ten einde raad? Dan kun je altijd nog overwegen om wat leuke cactussen of vetplantjes in huis te halen. Deze vinden hun oorsprong in de woestijn en zullen dus zelfs jou overleven. Zoek er een leuk potje bij en ook deze makkelijke planten kunnen een aanwinst zijn voor jouw interieur.

Ben je geïnspireerd geraakt door de planten in deze blog? Je kunt tegenwoordig ook planten heel gemakkelijk bestellen. Kijk bijvoorbeeld eens op https://www.makeajungle.nl en haal een van de bovenstaande groene vrienden snel in huis!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide