3021
Dé onverwachte bloementrend van het jaar; De orchidee!
Gepubliceerd: 06-09-2021

Heeft de orchidee bij jou een beetje een suf en stoffig karakter opgebouwd door de jaren heen? Eerlijk is eerlijk; Bij ons op de redactie wel. Maar wij zijn inmiddels helemaal fan! Het is echt dé trend op bloemen- en plantengebied van het jaar. We moeten wel bekennen, in ons enthousiasme zijn wij enigszins geholpen door de mensen van orchidsinfo. Dit is namelijk een platform waar je echt alles over orchideeën vindt, ideaal en super inspirerend.

Groene vingers

De groene vingers achter deze site weten echt alles over de orchidee: Van de verzorging, de afkomst, alle verschillende soorten tot aan hoe je hem het beste in jouw interieur styled. Wist jij bijvoorbeeld dat de orchidee een van de gemakkelijkst bloeiende planten qua verzorging is?

Veelzijdig

De missie bij orchidsinfo is om hun voorliefde voor de orchidee met zoveel mogelijk mensen te delen. Ook de veelzijdigheid van deze plant verraste ons een beetje; Er zijn wel meer dan 25.000(!) soorten, afkomstig vanuit de hele wereld. Niet voor niks heeft de orchidee dus ook een eigen, officiële dag. 9 september is het internationale dag van de orchidee.

inspiratiebrochures1.png

Orchidsinfo helpt je een handje

20210624-Orchidsinfo-3K2A8884_kopiëren.jpg
Fotograaf: Hans Mossel

En orchidsinfo wil deze dag niet onopgemerkt voorbij laten gaan dus helpen jou een handje om de orchidee helemaal trendy in jouw huis te laten stralen. Ze hebben hier een leuke DIY voor samengesteld om jou te inspireren. Zij toveren de simpele orchidee namelijk om tot een ware jungle. Een soort van boeket van orchideeën, maar wel een boeket wat weken goed blijft. Doe je mee? Komt ie;

Wat heb je nodig?

- 5 tot 10 orchideeën, in de soorten, maten en kleuren die jij mooi vindt! (TIP: kijk op orchidsinfo.eu om te ontdekken welke soorten er allemaal zijn!)

- Een kratje, mand of grote pot

- Een beetje mos of tillandsia om de boel op te vullen

- Orchideeënverzorging voor later

Wat ga je doen?

Heel simpel! Zet jouw keuze aan orchideeën bij elkaar in het kratje, grote pot of de mand. Je hoeft ze niet uit de plastic pot te halen, want dan beschadig je de wortel en gaan ze eerder dood. Zorg ervoor dat je varieert in hoogte en kleur zodat je een mooie bonte verzameling krijgt en een speels effect. Bedek gaten of open plekken met een beetje mos of tillandsia.

Hoe blijft de jungle levend?

Met de juiste orchideeënverzorging (wederom: orchidsinfo is je vriend!) zorg je ervoor dat jouworchideeën in topvorm blijven. Omdat je de planten in hun pot laat kun je ze makkelijk water geven door ze even uit de mand of het kratje te halen en te dompelen. Doe dit ongeveeréén keer per week en je kunt maanden van dit bonte gezelschap genieten.

De trend van het moment

Kortom, de orchidee sluit naadloos aan op de vergroening van ons interieur. Een trend die we al enkele tijd zien en ook komend jaar alleen maar meer wordt. Helemaal blij met je resultaat? Maak dan een foto, inspireer anderen en deel hem op je socials en tag ons én orchidsinfo. En ohja, de orchidee blijft daarnaast ook altijd hét perfecte cadeau voor je oma!

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide