765
De meest veelzijdige plant; Eucalyptus

Soms komt er opeens een plant of bloem voorbij waarvan we de naam wel kennen, maar de mogelijkheden (nog) niet. Eucalyptus is hier een voorbeeld van. Een plant die we wel kennen van horen zeggen, maar waar we niet zo snel aan dachten wanneer wij weer eens groen wilden gaan doen in ons interieur. Waarom wij deze onbekende gast een goed idee vinden? Lees snel verder.

Alles over de eucalyptus

Wanneer je je gaat verdiepen in de Eucalyptus dan kom je het ene na het andere leuke weetje tegen. Zo eten koala's bijna alleen maar eucalyptus, de bladeren van de eucalyptus boom dan. Deze zijn vezelrijk en bevatten gif dat voor de meeste andere dieren gevaarlijk is. Je blijkt ook goed te kunnen slapen op Eucalyptus, aldus de koala, die doet dit namelijk minstens 20 uur per dag. En waar? Juist, op de Eucalyptus boom.

Eucalyptus is daarnaast een overkoepelende naam voor verschillende soorten, ieder met zijn eigen uitstraling. Van origine komt de eucalyptus boom uit Australië, zijn veelzijdigheid werd dan ook al vroeg ontdekt door de Aboriginals. Zij maakten er huizen van, gebruikten het als medicijn en ze aten het zelfs.

hendersmagazinebanner.png

De kracht van Eucalyptus

Vandaag de dag wordt Eucalyptus nog steeds gebruikt om zijn helende werking. Vaak in de vorm van Eucalyptus olie. Dit heeft een ontstekingsremmende maar ook verfrissende werking. Wanneer je zeer verkouden bent kan het stomen met Eucalyptus ontzettend helpen om je luchtwegen weer vrij te krijgen. Een potje met olie van de Eucalpytus boom is dus echt iets wat je standaard aan je medicijnkast kunt toevoegen.

Haal hem in huis!

Naast alle goede eigenschappen van de Eucalyptus plant is hij ook gewoon ontzettend stylisch. De plant gaat bij een goede verzorging, en die is vrij eenvoudig, jaren mee. Hij geeft je interieur een extra groene twist en zorgt er daarnaast voor dat er nóg meer zuurstof in de lucht komt. De perfecte plant om bijvoorbeeld ook in je werkkamer te plaatsen.

Kortom, de naam kende je ongetwijfeld al maar de mogelijkheden waarschijnlijk nog niet. Ga daarom eens voor een Eucalyptus plant in je interieur en vergeet niet ook meteen een potje olie aan te schaffen. Eucalyptus, het meest veelzijdige… plantje!

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners