928
Dé bloementrend van dit moment: droogbloemen

Droogbloemen ouderwets? Zeker niet! Gedroogde bloemen zijn juist dé bloementrend van 2020 en ook komend jaar zien we ze volop terug in de interieurtrends! Benieuwd hoe je droogbloemen kan gebruiken? Wij hebben toffe tips voor je! Ook lees je hier hoe je jouw droogbloemen zolang mogelijk mooi houdt.

 

Droogbloemenboeket

Als eerste optie: gewoon een klassiek boeket gedroogde bloemen in een vaas. Altijd goed! Je kan zelf een boeket van droogbloemen samenstellen of een kant-en-klaar droogboeket kopen. Ook leuk: een verse bos bloemen zelf laten drogen!

In een fles of vaas

Geef een andere twist aan de klassieke vaas met bloemen door de bloemen niet boven de vaas uit te laten steken, maar ze volledig in de vaas te zetten. Neem hiervoor een glazen vaas en schik de droogbloemen erin. Ook leuk om in een fles te doen. Net wat lastiger om de bloemen mooi te schikken, maar het ziet er wel erg tof uit!

Als krans aan de muur

Wat we nu ook veel zien is kransen met droogbloemen. Je kan voor een volledige krans gaan, waarbij dus heel de cirkel gevuld is met bloemen. Een metalen cirkel waarbij maar de helft bedekt is met bloemen is ook erg mooi en geeft een meer moderne uitstraling.

In een lijst

Lijst je droogbloemen in! Een glazen lijst, waarbij je geen achtergrond achter de bloemen gebruikt, ziet er erg leuk uit. Zo lijkt het of de bloemen in de lijst zweven. Het fijne is dat je met de stijl van de lijst alle kanten op kunt. Zo kan je droogbloemen bijvoorbeeld ook combineren met een stoere industriële lijst. Dat is weer eens wat anders.

Gedroogde grassen, granen en takken

Het is natuurlijk leuk om droogbloemen te combineren met andere materialen. Denk bijvoorbeeld aan gedroogde grassen of granen. Of wat dacht je van toffe katoenbollentakken? Dat sluit prachtig aan bij de natuurlijke interieurtrends van dit moment.

Bij Bloomgift vind je zowel gave droogbloemen als leuke takken en grassen om ze mee te combineren.

Hoe houd je droogbloemen mooi?

Droogbloemen gaan lang mee. Daarmee zijn ze dus ook nog eens duurzaam en goed voor je portemonnee! Je geniet het langst van je droogbloemen als je:

  • Ze in een droge ruimte plaatst. De woonkamer of slaapkamer zijn dus een goed idee. de badkamer is minder geschikt.
  • Ze niet in de felle zon zet. De vensterbank van een raam waar veel zon op staat is dus geen aanrader.

Voorzichtig met de bloemen omgaat. Pak ze altijd vast bij de steel en niet aan de bovenkant.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners