1149
Augustus =  zonnebloemen!
Gepubliceerd: 12-08-2013 Laatste update: 07-05-2017

Bloemenbureau Holland zet elke maand een bloem centraal. In augustus is dat de zonnebloem (Helianthus), de majestueuze koningin van de zomerbloemen. Is er een andere bloem die ons zo doet denken aan de zon en de zomer?

Associaties met zon en zomer

Vrolijke zonnebloemen zijn nu weer overal verkrijgbaar en brengen de zomer uitbundig naar binnen. Dat doen ze overigens al eeuwen: de Inca’s in Zuid-Amerika vereerden de bloem al als symbool van hun zonnegod. Begin 1500 namen Spaanse zeelieden de bloem mee naar Europa en sindsdien associëren we de zonnebloem ook hier met zon en zomer. De wetenschappelijke naam van de zonnebloem, Helianthus zegt het al: Helios betekent zon en Anthos is bloem.

Zonnebloeminspiratie voor consumenten en retailer

De zonnebloempromotie voor consumenten vindt plaats op de consumentensites in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Engeland. Consumenten krijgen hier achtergrondinformatie, leuke tips en kleurrijke inspiratie. Hoewel er voor retailers op dit moment geen speciale activiteiten zijn rondom de zonnebloem, kunnen ze op de website van PurE seasonal flowers wel inspiratie opdoen voor creatieve zonnebloemboeketten. Daarmee zet je als winkelier de bloem meteen in het middelpunt van de belangstelling.

Achtergrond Bloem van de maand

Bloemenbureau Holland zet elke maand een bloem centraal op haar consumentensites en via haar social mediakanalen. Hiermee wil het Bloemenbureau consumenten het geluksgevoel wat bloemen geven laten ervaren en beleven. De productlijst voor de Bloem van de Maand is in samenwerking met FloraHolland tot stand gekomen.Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide