1221
Beauty-nieuws voor vazen
Gepubliceerd: 24-09-2013 Laatste update: 07-05-2017

Vanaf oktober start weer het seizoen van de Cymbidium. Deze bijzondere snijorchidee kenmerkt zich door een lange tak met een bloementoorts. Elke bloem heeft een holle, boogvormige en gewelfde lip dat op een bootje (in het Grieks ‘Kymbos’) lijkt. Door de unieke combinatie van moderne uitstraling en symboliek is de bloem zeer geschikt om te geven én te krijgen. Met eenvoudige verzorgingstips kun je bovendien tot wel vijf weken genieten van deze beauty…

Natuurlijk

Hoewel de Cymbidium het hele jaar verkrijgbaar is, begint het echte seizoen in oktober. Vanaf dan is deze snijorchidee er in de meeste soorten en kleuren. Door haar moderne uitstraling is de Cymbidium moeiteloos toe te passen in eigentijdse interieurs. Zet de bloem bijvoorbeeld in glazen vazen in verschillende tinten en vormen. Door de transparante vaas krijgt de Cymbidium alle aandacht. Eén bloemtak per vaas is al voldoende voor een ‘wow-effect’. Door bovendien te kiezen voor vazen met verschillende vormen en tinten benadruk je op subtiele wijze de natuurlijke uitstraling van de Cymbidium.

Speciale bloem

Doordat de Cymbidium tegenwoordig vaak als bruidsbloem wordt gebruikt, is een moderne betekenis: ‘Sprookjes worden werkelijkheid’. In China staat de bloem van oudsher symbool voor een gewaardeerde en gerespecteerde vriendschap en wordt de Cymbidium beschouwd als een speciaal geschenk tussen vrienden. Of het nu gaat om een bruiloft, verjaardag, etentje of ‘zomaar’… een Cymbidium is altijd een schot in de roos!

Verzorging

In optimale omstandigheden kan de Cymbidium een vaasleven van tot wel vijf weken hebben. Zorg bijvoorbeeld dat de vaas en het water schoon zijn én blijven. Snij één centimeter van de steel schuin af en zet de bloem in het lauw water. Als de steel in een laagje van 10 cm staat, is dat voldoende. Snij elke vijf dagen een centimeter af en ververs gelijk het water. Bekijk vanaf oktober de Cymbidiumspecial op Mooiwatbloemendoen.nl met meer informatie, styling- en verzorgingtips.Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide