6322
Bloemen en plantentrends 2020
Gepubliceerd: 30-11-2019

Voor 2020 zijn er 3 stijltrends voor bloemen en planten in huis en in de tuin vastgesteld. Inner Retreat met tere, luchtige bloemen en planten met een witte waas. Blended Cultures, vrolijk, nonchalante en kleurrijk en stijltrend Street Savage met een rauwe urban sfeer en krachtige dessins.

 

Stijltrend Inner Retreat

inspiratiebrochures1.png

bloemen-plantentrends-2020-inner-retreat001.jpg

Bloemen en plantentrend Inner Retreat komt voort uit de waardetrend 'Heal'. We willen weer in balans komen. Gepamperd en ondersteund worden op weg naar een gezonder leven.
We staan constant ‘aan’ en leven in een prestatiemaatschappij waarin chaos en futloosheid niet geaccepteerd worden. We worden moe van de continue stroom aan prikkels, maar zijn er ook verslaafd aan. Dus snakken we naar een zo gemakkelijk mogelijk leven en vinden we oplossingen in het creëren van overzicht met techniek. Onze manier om weer in balans te komen. Er ontstaan hyperpersoonlijke producten als gepersonaliseerde vitaminen.

Napping stores poppen overal op: winkels waar je een dutje kunt doen, of waar je even in stilte kunt zitten tussen de planten zoals in de Plant Bathing Studio. We willen gepamperd en ondersteund worden op weg naar een gezonder leven. Het credo: gemak voor alles.

Het interieur wordt teruggebracht naar een serene ruimte met zachte kleuren. We zien tere, luchtige bloemen en planten met een witte waas. De tuinen hebben een luchtige open beplanting.

Kenmerken
lichte stille ruimten
ronde vormen
planten en mineralen met natuurlijke geneeskracht
semitransparante en spiegelende oppervlakken
dessins met diepte 

Stijltrend Blended Cultures

bloemen-plantentrends-2020-blended-cultures-001.jpg

Bloemen en plantentrend Blended Cultures komt voort uit de waardetrend 'Unbox' We krijgen de behoefte om onze bubbel te doorbreken. Grenzen tussen generaties, genders, afkomst en andere indelingen vervagen stap voor stap.

We zitten in een bubbel. Het internet verbreedt onze wereld, terwijl algoritmen tegelijkertijd ervoor zorgen dat ons wereldbeeld
versmalt. We krijgen de behoefte om deze bubbel te doorbreken. Grenzen tussen generaties, genders, afkomst en andere indelingen
vervagen stap voor stap. Het is tijd voor emancipatie van alles. Zelfs de grens tussen organisch leven en kunstmatige intelligentie
wordt doorbroken. Zowel in het echte leven als op social media komt er een behoefte aan deze verbreding. We gaan meer reizen
en onderzoeken, en komen erachter dat de wereld veel groter is dan we de laatste jaren hebben ervaren.

In huis zien we droogbloemen op verschillende manieren terugkomen en er is aandacht voor gedessineerd blad. In de tuin zien we bonte, natuurlijke
bloemenborders gecombineerd met exotische beplanting.

Kenmerken
vrolijke sfeer
nonchalant en kleurrijk
folklore invloeden
exotische plantenmix
producten met handmatige,
ambachtelijke uitstraling 

Stijltrend Street Savage

bloemen-plantentrends-2020-street-savage-001.jpg

Bloemen en plantentrend Street Savage komt voort uit de waardetrend 'Disarm' een protest tegen opgelegde verwachtingspatronen. We willen het zelf uitzoeken.

In de huidige wereld is alles maakbaar. Het perfecte plaatje telt en dat is ook wat we naar buiten brengen. Maar er komt behoefte aan echtheid, imperfectie en vrijheid. Opvallend is de enorme golf van womenpower: een protest tegen een opgelegd verwachtingspatroon. Dit zien we niet alleen bij vrouwen, maar over het algemeen. We willen het zelf uitzoeken en niet belaagd worden met regels. Niet op de gebaande paden lopen, maar lekker even offtrack gaan en zelf onze koers bepalen.

In het interieur zien we een sterk contrast tussen bloem en vaas. Ook zien we een combinatie van geverfd en natuurlijk groenmateriaal. In de tuin zien we veel gebruikte materialen en beplanting zonder regels.

Kenmerken
rauwe urban sfeer
invloeden uit de hiphopscene
graffiti en signaalstrepen
imperfecte vormen
uitgesproken kleuren en
krachtige dessins

 

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide