208
3 tips voor het omtoveren van een saaie omgeving met kunstplanten
Gepubliceerd: 06-05-2024

Kunsthagen zijn een manier om leven en kleur te brengen in een anders saaie omgeving. Je kunt deze hagen gebruiken om een natuurlijke scheiding te maken in grote ruimtes of om privacy te creëren op plekken die te open zijn. De flexibiliteit van kunsthagen maakt het mogelijk ze te installeren op plaatsen waar echte planten niet zouden overleven. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken met alleen water en een zachte doek waardoor ze ideaal zijn voor in de tuin.

Kunsthagen zijn een duurzame oplossing. Deze zijn bestand tegen zonlicht en vervagen niet, wat ze een betrouwbare optie maakt voor langdurig gebruik. Je kunt verschillende ontwerpen en maten vinden die passen bij elk decoratie-idee dat je in gedachten hebt. Deze hagen zijn ook zeer effectief als je allergieën wilt vermijden die veroorzaakt kunnen worden door pollen van echte planten. 

Kunst Japanse bamboe kopen

De Japanse bamboe soort brengt een oosters gevoel in het huis en is ideaal voor het creëren van een zen-achtige atmosfeer. Je kunt deze kunstplanten vinden in verschillende maten, van klein genoeg voor tafeldecoraties tot groot genoeg om als ruimteverdelers te dienen. Kunst bamboe is gemaakt van hoogwaardige materialen die het natuurlijke uiterlijk nabootsen zonder de problemen van het verzorgen van echte bamboe. Deze planten zijn volledig vrij van ongedierte. 

inspiratiebrochures1.png

Kies kleurrijke kunstplanten

Kleurrijke kunstplanten kunnen een speels element toevoegen aan je inrichting. Deze planten zijn verkrijgbaar in levendige kleuren die niet natuurlijk voorkomen, wat een unieke draai kan geven aan je interieur. Ze zijn perfect voor het toevoegen van een pop van kleur in donkere hoeken of voor het gebruik in thematische decoraties. Je kunt deze kunstplanten ook gebruiken in combinatie met neutrale tinten om een evenwichtige maar aantrekkelijke setting te creëren. Kies bijvoorbeeld felle kleuren voor een meer natuurlijke oase of ga voor een klimop kunsthaag voor een natuurlijke uitstraling. Kijk ook naar aparte kleuren die je niet snel tegenkomt in de natuur zoals blauw en paars. 

Verschillende soorten kunstplanten

Er zijn veel soorten kunstplanten die je kunt kiezen afhankelijk van je specifieke behoeften. Van kunstpalm tot kunstvarens, elk type heeft zijn eigen unieke kenmerken. Kunstplanten zoals varens zijn geweldig voor decoraties terwijl grotere palm bomen een exotisch gevoel kunnen geven aan elke ruimte. Je hebt ook kunstbloemen die je kunt planten om een meer natuurlijk gevoel te krijgen. Kijk in magazines of bijvoorbeeld online video’s voor meer inspiratie.Je zult versteld staan van alle unieke kunstplanten die je kunt aanschaffen.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide