5319
De berging opruimen: zo doe je dat
Gepubliceerd: 08-07-2019 Laatste update: 29-08-2023

Staat jouw berging ook vol met spullen en word je stilaan gek van al die rommel? Maak je geen zorgen, de meeste mensen hebben dit probleem. De berging is nu eenmaal een ruimte waar je weinig komt. Het is dan ook een ruimte waar je snel spullen neerlegt als je niet weet wat je ermee moet. Wil jij de berging opruimen, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Wij helpen je graag een handje op weg met onderstaande tips!

 Durf weg te gooien

In jouw berging liggen waarschijnlijk ontzettend veel spullen die je al jaren niet meer hebt gebruikt. Je kan ze dus beter weggooien want de kans is klein dat je ze zal missen. Ga grondig door alle spullen en gooi de overbodige rommel weg. Er kunnen ook chemische producten in de berging staan. Voor chemisch afval kan je best een aparte doos gebruiken. Zet de doos na het opruimen meteen in je auto zodat je ze weg kan brengen naar het milieupark. Waarschijnlijk zijn er ook spullen die je wél nog gebruikt. Beslis dan of deze spullen in de berging mogen blijven liggen, of dat ze eventueel in een andere ruimte thuishoren. Heb je veel conserven in de berging staan? Check dan zeker de vervaldatum en gooi weg wat niet goed meer is.

In de berging ligt wellicht ook gereedschap voor in huis of in de tuin. Controleer het gereedschap en maak het direct schoon. Tijdens het opruimen merk je misschien wel dat je gereedschap stuk is of is versleten. Tip: Wil je graag nieuw nieuw gereedschap kopen? Check dan zeker de webshop van engelbert strauss. In deze webshop vind je een ruime keuze aan gereedschap, maar ook werkkleding en beschermkleding mocht je dat nodig hebben.

WIN-VLOERKLEED.png

Zorg voor voldoende opbergruimte

Het is verleidelijk om alle spullen steeds weer in de berging te proppen, met als gevolg dat alles één grote chaos wordt. Kasten, rekken en planken kunnen je helpen het overzicht te bewaren. Kasten zijn handig om alles netjes in te bewaren zonder dat er stof aan kan. Rekken zijn dan weer ideaal om bijvoorbeeld voorraadpotten en flessen frisdrank op te plaatsen. Staat de wasmachine of droogkast in de berging? Plaats er dan één of meerdere planken boven waar je spullen op kwijt kan. Door voldoende opbergruimte te voorzien, zal de berging langer netjes blijven dan dat je alles zomaar op de grond gooit.

Gebruik een handig sorteersysteem
Alleen opbergruimte creëren is echter niet genoeg. Om gemakkelijk en snel de juiste spullen te vinden, is het verstandig om een sorteersysteem te gebruiken. Dat is vooral handig wanneer je jouw berging als voorraadkamer gebruikt. Zet bijvoorbeeld alle frisdrank en huishoudproducten bij elkaar. Producten die je regelmatig gebruikt, bijvoorbeeld een emmer, dweil en allesreiniger, zet je best samen. Zo hoef je niet eindeloos te zoeken naar alles wat je nodig hebt. En als laatste nog een goede tip: als je kleine spullen opbergt in (transparante) potjes of dozen, schrijf dan met een stift op de voorkant van de potjes of dozen wat er precies in zit. Op die manier vind je alles gemakkelijk terug!

Lees ook

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide