7268
3 tips voor meer rust in je interieur

Het lijkt wel alsof onze levens niet meer voller kunnen worden. Elke week is de agenda tot in detail gevuld, en als we even op de bank zitten zijn er nog steeds prikkels van TV en sociale media die ons alert houden. In deze drukke tijden hebben we dan ook extra veel behoefte aan rust! Dat begint bij rust in ons interieur. Met behulp van deze 3 tips kom je voortaan thuis in een prikkelarm & ZEN huis waarin je echt kunt ontspannen!

 

  1. Wijs chaos de deur met kabelbinders

Kleine details kunnen een grote invloed hebben. Zo is de wirwar aan kabels rondom het tv-meubel niet alleen een doorn in het oog, maar ook een echte onruststoker! Zonder dat je het bewust merkt kan een chaos van kabels ook echt een chaos in je hoofd creëren. Zeker wanneer je hoofd al overloopt van de drukte.

Omdat we steeds meer apparaten in huis halen, zorgen steeds meer kabels voor een onrustig interieur. Kabelbinders zijn de oplossing. Die wirwar van kabels wordt ineens één simpele streng, zonder je nog af te leiden of te irriteren. En vaak kun je die ene streng, bij elkaar gehouden door een kabelbinder, precies wegwerken achter het tv-meubel of de wandkast. Er bestaan kabelbinders in allerlei maten en kleuren.

  1. Alles een eigen plek

Het ligt nogal voor de hand: een interieur dat rust uitstraalt is netjes opgeruimd. Maar hoe doe je dat dan? Zorg ervoor dat er voor al je spulletjes een vaste opbergplek in huis is! Als opladers, post, speelgoed en pennen een vaste plek hebben ruim je ze sneller daar op. Je hoeft bovendien niet te bedenken wáár je het neerlegt, dus het opruimen kost je minder energie. Zorg dat je zelfs een plek hebt voor onverwachte rommeltjes waar je even geen vaste plek voor weet: die rommellade zoek je eens in de maand rustig even uit.

  1. Harmonie

Roept je interieur ondanks deze maatregelen nog steeds een onrustig gevoel op? Kijk dan eens goed of de basis van je interieur wel in harmonie is met elkaar. Het is belangrijk dat je de variatie in kleuren, stijlen en materialen beperkt: less is more gaat zéker op als je rust zoekt in je interieur. Je kunt prima verschillende kleuren met elkaar combineren, maar zorg dat dit er niet teveel zijn. Kies bijvoorbeeld voor een basis van wit en bruin, met als kleuraccent groen of okergeel. Maar niet groen én okergeel.

Hetzelfde geldt voor de woonstijl: als je stoere industriële meubels met schattige Bohémien accessoires én een strakke moderne keuken combineert, wordt het geheel onrustig. Rust bereik je ook door de materialen (hout, steen, kunststof, wol, fluweel, etc) op elkaar af te stemmen.

Succes!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Met onze gratis Styleguide krijg je alle tools in handen om je interieur naar een hoger niveau te tillen. Of je nu houdt van minimalistisch of juist van kleurrijk en gedurfd, onze Styleguide biedt voor ieder wat wils. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners