Vanaf vandaag kan je bij IKEA terecht voor interieuradvies op maat. Samen met een designer van het Zweedse woonwarenhuis ga je aan de slag met een lichtplan, het combineren van meubels en/of een slimme indeling van bijvoorbeeld de slaap- of woonkamer. De een-op-een adviesgesprekken zijn sinds februari in verschillende winkels getest en vanaf vandaag is de service beschikbaar in alle dertien winkels in Nederland. Eerder was het al mogelijk om samen met een IKEA specialist een keuken te ontwerpen. 

 

Voorafgaand aan het gesprek met de interieurdesigner lever je een plattegrond, foto’s en persoonlijke wensen aan. Aan de hand daarvan ga je samen met de designer aan de slag met een interieur dat past bij de ruimte en je eigen stijl en wensen. Alle schetsen en andere materialen mag je na afloop van het gesprek mee naar huis nemen. “Bij IKEA kan je alles zelf doen, maar dat hoeft natuurlijk niet”, aldus Biba Mijalovic, Deputy Country Manager Communications & Interior Design bij IKEA Nederland. “We hebben ontzettend veel kennis en expertise op het gebied van woninginrichting en het leven thuis. Met het persoonlijke interieuradvies kunnen we onze klanten nog beter bedienen.” 

IKEA doet voortdurend onderzoek naar leefgewoontes en woonwensen door middel van huisbezoeken en consumentenonderzoek en zet deze kennis om in relevante woonoplossingen. Jaarlijks wordt ook het wereldwijde ‘Life at Home Report’ uitgevoerd. Bekijk hier de resultaten van dit jaar.

Ook leuk om te lezen